Lohetätoveeringuga tüdruk / The Girl with the Dragon Tattoo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15 eurone hind kehtib ühe auto kohta. inimeste arv autos ei ole piiratud



NB! Rootsi ja inglise keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega!



Rootsi ajakirjaniku ja kirjaniku Stieg Larssoni (1954-2004) menutriloogia esimese osa ekraniseering LOHETÄTOVEERINGUGA TÜDRUK heidab vaataja süngesse intriigide ja pinevuse maailma, kus ei puudu laibad, vandenõud ja tontlikud minevikuvarjud. Filmi režissöör Niels Arden Oplev on romaani kinolinale seadnud konventsionaalses filmikeeles ja kindla käega, haakides kiirelt ka alusmaterjaliga mitte kursis oleva vaataja konksu otsa. Peaosaliste karismaatiline ja veenev mäng lisab pretentsioonitule põnevusele vajaliku dramaatilise raskuse.



Loo keskmes on keskealine ajakirjanik Mikael Blomkvist (Michael Nykvist), kes palgatakse rikkurite suguvõsa poolt uurima üht aastakümnetetagust lahendamata juhtumit. Uurimise käigus ristub tema tee plahvatusohtliku iseloomuga gooti-tšikist arvutispetsi Lisbethiga (Noomi Rapace).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles