Noor ja ilus / Young and Beautiful

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15 eurone hind kehtib ühe auto kohta. inimeste arv autos ei ole piiratud



NB! Prantsuse keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega!



NOOR & ILUS on intelligentse ja elegantse prantsuse režissööri François Ozoni ("5x2", "Kodus", "Bassein") erootiline draama, mis esilinastus 2013.aasta Cannes´i festivali võistlusprogrammis.



See on 17-aastase tütarlapse eneseotsingute ja seksuaalse tärkamise lugu. Suvi, sügis, talv, kevad... esimesed romantilised tundevirvendused, esimene armuvalu, esimene kirepuhang... Nooruke Isabelle (hurmavalt kaunis uustulnuk Marine Vacth) käib kuulekalt koolis ja... teenib raha prostituudina. Mitte, et tal seda vaja oleks. Heal järjel olevast keskklassi perest pärit teismeline neiu lihtsalt kompab piire ja avastab oma seksuaalsust.



NOOR ja ILUS on üheltpoolt nüansirikas portree, teisalt ehk liigagi romantiline ja vanamoodne vaade prostitutsioonile. Üliprantslaslik. Hõrk, veetlev ja võluv. Austusavaldus Luis Buñueli klassikale "Belle de Jour" (1967).



François Ozon on prantsuse uue põlvkonna üks tuntumaid ja viljakamaid režissööre. Enamik tema filme on linastunud PÖFFil ja kohalikus kinolevis (nt "Veepiisad tulistel kividel" (PÖFF 2000); "Liiva all" (PÖFF 2001); "8 naist" (PÖFF 2002); "Bassein" (PÖFF 2003); "5x2" (PÖFF 2004); "Aeg lahkuda" (2005); "Angel" (PÖFF 2007); "Ricky" (2009), "Pelgupaik" (PÖFF 2009); "Iluasjake" (PÖFF 2010); "Kodus" (2012).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles