Hugo Lepnurmele pühendatud kontsert. EESTI ORELID No. 8: Andres Uibo (orel), Ulla Krigul (orel), Tiia Tenno (orel)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Lepnurmele pühendatud kontsert. EESTI ORELID No. 8: Andres Uibo (orel), Ulla Krigul (orel), Tiia Tenno (orel)


Ulla Krigul

on üks Eesti noorema generatsiooni silmapaistvamaid organiste. Ta on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli klaveri erialal ning Eesti Muusikaakadeemia magistrantuuri prof. Andres Uibo oreliklassi. Ulla on täiendanud end Viinis ning osalenud mitmetes meistriklassides. Ta toob regulaarselt igal aastal välja üks-kaks uut soolokava. Olulise koha Ulla repertuaaris on hõivanud Bachi, Buxtehude, Bruhnsi, Muffat’ ja Hindemithi kõrval nüüdismuusika. Samuti on ta toonud kuulajateni mitmete Eesti noorema põlvkonna heliloojate uudisloomingut (Tõnis Kaumann, Galina Grigorjeva, Tõnu Kõrvits, Ülo Krigul, Märt-Matis Lill jt).
 Nii solisti kui hinnatud kammermuusikapartnerina on Ulla Krigul esinenud kõikjal Eestimaa kirikutes, osalenud Tallinna Rahvusvahelisel Orelifestivalil ning esinenud Soomes, Austrias ja Rootsis.



Andres Uibo

näol on tegemist silmapaistva muusikuga, kelle tegevus on Eesti kultuurimaastikku rikastunud juba aastaid. Ta on üks enim kontserte andvaid Eesti interpreete nii kodu- kui välismaal, hinnatud organist, kammermuusik, produtsent, pedagoog ja helilooja. Andres Uibo lõpetas Tallinna Konservatooriumi prof. Hugo Lepnurme oreliklassis ning täiendas end Saksamaal Lübecki Kõrgemas Muusikaülikoolis prof. Hans Gebhardi juhendamisel. 1980. aastast alates on Andres Uibo andnud enam kui 1000 soolokontserti nimekatel festivalidel ja kontserdisarjades Baltimaades, kogu Euroopas, Venemaal, Iisraelis ning Jaapanis.



Tiia Tenno

on lõpetanud Tartu 1. Lastemuusikakooli ja H. Elleri nim. Muusikakooli klaveri erialal ning Eesti Muusikaakadeemia oreli erialal H. Lepnurme ja A. Uibo oreliklassis. Saksamaal Herfordi kõrgemas Kirikumuusikakoolis omandas ta A-kategooria oreli ja koraalimängu erialal. Samuti on ta osalenud paljudel orelikursustel. Alates 1996. aastast töötab Tiia Tenno Tallinna Jaani koguduse organistina. Ta on töötanud organisti ja kirikumuusikuna ka Saksamaal ja Norras. Tiia Tenno on esinenud soolokontsertidega Eestis, Saksamaal, Norras ja Soomes. Ta on teinud koostööd ka paljude erinevate solistide, ansamblite ning Tallinna Kammerorkestri ja Eesti-Soome barokkorkestriga.



Kavas:

M. Rossi, J. Pachelbel, D. Buxtehude, J. S. Bach, J. Brahms, R. Tobias, M. Lüdig, N. Gade.



Vaata lisa www.interpreet.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles