New Theahre Ensemble: Anneli Tohver (klaver) ja Jonathan Henderson (flööt)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Theatre Ensemble: Jonathan Henderson (flööt) & Anneli Tohver (klaver)


Meeldejäävat kontsertõhtut Eesti ja Austraalia heliloomingu seltsis pakub

New Theatre Ensemble

koosseisus

Jonathan Henderson

ja

Anneli Tohver

.



Jonathan Henderson

, Rahvusooper Estonia flöödirühma kontsertmeister, on sündinud Austraalias ning alustas klaveriõpingutega 7- ja flöödiõpingutega 15-aastaselt. Ta on lõpetanud Queenslandi Konservatooriumi bakalaureuse kraadiga. Jonathan on end täiendanud paljude tuntud flöitistide, sealhulgas Walter Aueri (Viini Filharmoonikud) meistriklassides ning osa võtnud mitmetest orkestriprojektidest (Youth Orchestra National Music Camp, Australian International Symphonic Orchestral Institute, Baltic Youth Philharmonic Orchestra ja Aldeburgh World Orchestra). Solistina võitis ta 2009. aastal James Carson Memorial Prize konkursil esimese preemia. 2013. aastal osales Jonathan Birgitta Festivalil Opera North’i (UK) Gounod’ „Fausti“ lavastuse ettekandes (dirigent Stuart Stratford) ja Pärnu Festivali Orkestri töös (dirigent Paavo Järvi ja külalissolist Hilary Hahn. Koos Guido Gualandiga on ta üles astunud Rahvusooper Estonia orkestrisolistina, esitades Moschelese Concertante F-duur flöödile, oboele ja orkestrile.



Anneli Tohver

on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia dotsent Ada Kuuseoksa ja magistriõppe sooloklaveri erialal professor Ivari Ilja klaveriklassis. Täiendanud end V. Merzhanovi, P. Lassmani, A. Valdma, K. Randalu ja teiste meistriklassides. 1997 aastast töötab ta Rahvusooper Estonias kontsertmeistrina. Anneli on klahvpillimängijana teinud kaasa arvukates lavateostes. Tähtsamad M. Murdmaa ballett “Tuleingel” A. Skrjabini muusikale, D. Nixoni ballett “Kolm musketäri” M. Arnoldi muusikale, T. Eduri ballett “Modigliani” T. Aintsi muusikale. Viimasteks töödeks 2013 aasta sügisel osalemine T .Kõrvitsa ooperi “Liblikas” ettekannetel ning galakontserdil “Eesti ballett 95″ H. v. Maneni kahele balletisolistile ja klaverile loodud numbris “Trois Gnosiennes”, milles on kasutatud E. Satie klaveriloomingut. Kevadel 2014 esitas Rahvusooperi orkestrisolistina G. Schiavoni balletis “Medea” I. Stravinski “Capriccio” klaverile ja orkestrile. Lisaks Rahvusooper Estonia Sümfooniaorkestrile teinud koostööd ka Pärnu Linnaorkestriga, esitades Saint-Säens`i “Loomade karnevali” (2007 ja 2010). Alates aastast 2000 töötab Anneli Tohver Nõmme Muusikakoolis klaveriõpetaja ja kontsertmeistrina. Ta on mänginud paljudes kammerkoosseisudes.



Kavas:

P. Stanhope, E. Tubin, C. Vine, L. Sumera, J. Henderson.



Vaata lisaks www.interpreet.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles