Rännak 20 sõrmele: Julia Ageyeva Hess (klavesiin) ja Imbi Tarum (klavesiin)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rännak 20 sõrmele: Julia Ageyeva Hess (klavesiin) ja Imbi Tarum (klavesiin)


Kaunist klavessiinimuusikat kahel klavessiinil ning 20 sõrmel pakuvad

Julia Ageyeva Hess

ja

Imbi Tarum

.



Julia Ageyeva Hess

on õppinud Nõmme lastemuusikakoolis ja Georg Otsa nimelises muusikakoolis klaverit ja klavessiini. Ta on end täiendanud Ameerika Ühendriikides ning Arizona Riiklikus Ülikoolis. 2011. aasta kevadel omandas Julia doktorikraadi klavessiini erialal New Yorgis, Stony Brook’i Ülikoolis. Julia on esinenud solistina ja ansamblistina Ameerika Ühendriikides, Prantsusmaal, Saksamaal, Leedus, Eestis ja Venemaal. 2010. aastal oli Julia Moskvas toimunud Andrei Volkonski nimelise klavessiinikonkursi finalist ning laureaat. 2012. aastal võitis ta II preemia Westfield’i rahvusvahelisel klavessiinikonkursil Washingtonis. Julia jagab oma tegemisi Eesti ja USA vahel, kus ta praegu on asunud elama Californias Berkeley’s.



Imbi Tarum

on tuntumaid Eesti klavessiinimängijaid. Ta lõpetas Eesti Muusikaakadeemia prof. Bruno Luki klaveriklassis (cum laude). Klavessiini alal on end täiendanud T. Koopmani, V. Schleppi ja paljude teiste meistrikursustel. Aastal 2008 täiendas end Amsterdami Kuninglikus Konservatooriumis ning aastal 2012 kaitses Imbi doktorikraadi teemal “Klavessiinikäsitlusest tänapäeva eesti heliloojate teoste näitel” ning talle omistati ka professori nimetus.


Ta on osalenud ansamblite Hortus Musicus, Tallinn Baroque, Tallinna Barokkorkester, Soome-Eesti Barokkorkester ja ansambli Corelli Consort koosseisudes. Lisaks on Imbi teinud koostööd mitmete teiste orkestrite ja ansamblitega (Concerto Copenhagen, Concerto Palatino, His Majesty’s Sagbutts and Cornetts, Tallinna Filharmoonia Kammerorkester, Sansara jt). Soolokontsertidega ja orkestrisolistina on Imbi esinenud paljudes Euroopa riikides. Alates 1991 õpetab ta Eesti Muusikaakadeemias klavessiini ja basso continuo mängu.



Kavas:

J. S. Bachi, J. G. Mütheli, D. Buxtehude ning R. Rannapi teosed.



Vaata lisa www.interpreet.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles