Sigrid Kuulmann (viiul) ja Ralf Taal (klaver)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kuulmann (viiul) & Ralf Taal (klaver)


Kontserdil esinevad meisterlik viiuldaja

Sigrid Kuulmann

ning hiilgav pianist

Ralf Taal

. Kontsert on jätk Interpreetide Liidu eelmisel hooajal toimunud Ludwig van Beethoveni klaveri- ja viiulisonaatide kontserdile.



Sigrid Kuulmann

on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Tiiu Peäske ja Jüri Gerretzi klassis. Ta on end täiendanud Londonis (Guildhall School of Music and Drama) ning David Oistrahhi õpilase Rosa Faini juures Düsseldorfis (Robert Schumanni nimeline kõrgkool). Hetkel täiendab Sigrid end Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia doktorantuuris, kus tema juhendajaks on prof. Mari Tampere-Bezrodny.



Sigird on rahvusvahelise H. Elleri nimelise viiuldajate konkursi ja mitmete teiste konkursside laureaat. Pälvinud tunnustust eesti heliloojate, sh. Tubina teoste esituse eest ja on mitmete kaasaegsete teoste, nagu Lutoslawski Partita, Berio Sequenza VIII, Virkhausi viiulikontsert nr. 2, samuti näiteks Bizet – Waxmani “Carmen-fantaasia” esmaesitaja Eestis. Ta on teinud koostööd mitmete dirigentidega, sh. Neeme Järvi, Andres Mustonen, Andrei Tšistjakov, Gregory Rose, Nicholas Smith. Sigrid on teinud mitmeid salvestusi Eesti Raadiole ja Eesti Televisioonile, nende hulka kuulub ka Sibeliuse viiulikontsert Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga.



Ralf Taal

on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia. Tema erialaõpinguid juhendasid vanemõpetaja Maigi Pakri, professor Bruno Lukk, dotsent Lauri Väinmaa ja professor Peep Lassmann. 1989. aastal võitis Ralf rahvusvahelise noorte pianistide konkursi Usti nad Labemis. 1993. aasta septembris saavutas ta esikoha Eesti Muusikaakadeemia ja Norra saatkonna poolt korraldatud Edvard Griegi 150. sünniaastapäevale pühendatud noorte interpreetide konkursil. Konkursi võiduga kaasnesid soolokontserdid Oslos ja Bergenis. 1994 võitis Ralf Taal vabariikliku pianistide konkursi ja noorte interpreetide konkurss-festivali “Con Brio” ning oli hooajal 1994/1995 Eesti Kontserdi stipendiaat. 1995. aastal saavutas ta Schuberti-nimelisel rahvusvahelisel pianistide konkursil Dortmundis noorima finalisti eripreemia.



Ralf on olnud solistiks peaaegu kõigi eesti orkestrite ees, dirigentideks Eri Klas, Paavo Järvi, Arvo Volmer, Olari Elts, Tõnu Kaljuste jt. Lisaks solistitegevusele on ta hinnatud ansamblipartner paljudele vokaal- ja instrumentaalsolistidele, koostööpartneriteks on olnud Mati Palm, Pille Lill, Helen Lokuta, Toomas Vavilov, Indrek Vau, Andrus Haav jt. Ralf Taal töötab kontsertmeistri ja pedagoogina Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, korrepetiitorina Rahvusooperis Estonia ning õppejõuna Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis.



Kavas: 

Ludwig van Beethoveni klaveri- ja viiulisonaadid.



Vaata lisa www.interpreet.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles