Ulla Krigul (orel) ja Virgo Veldi (saksofon)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virgo Veldi (saksofon) & Ulla Krigul (orel)


Ulla Krigul

on üks Eesti noorema generatsiooni silmapaistvamaid organiste. Ta on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli klaveri erialal ning Eesti Muusikaakadeemia magistrantuuri prof. Andres Uibo oreliklassi. Ulla on täiendanud end Viinis ning osalenud mitmetes meistriklassides. Ta toob regulaarselt igal aastal välja üks-kaks uut soolokava. Olulise koha Ulla repertuaaris on hõivanud Bachi, Buxtehude, Bruhnsi, Muffat’ ja Hindemithi kõrval nüüdismuusika. Samuti on ta toonud kuulajateni mitmete Eesti noorema põlvkonna heliloojate uudisloomingut (Tõnis Kaumann, Galina Grigorjeva, Tõnu Kõrvits, Ülo Krigul, Märt-Matis Lill jt).
 Nii solisti kui hinnatud kammermuusikapartnerina on Ulla Krigul esinenud kõikjal Eestimaa kirikutes, osalenud Tallinna Rahvusvahelisel Orelifestivalil ning esinenud Soomes, Austrias ja Rootsis.



Virgo Veldi

on lõpetanud Tallinna Georg Otsa nimelises muusikakoolis Villu Veski ja Olavi Kasemaa juures ning Tallinna Konservatooriumi (praeguse Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) Olavi Kasemaa juhendamisel. 2004. aastal lõpetas ta Sibeliuse Akadeemia magistrantuuri Pekka Savijoki saksofoni klassis. 1990. aastal sai ta III preemia Eesti puupuhkpillimängijate konkursil Tallinnas. 1994. aastal võttis osa rahvusvahelisest altsaksofonistide konkursist Belgias Dinantis. 1996. aastal võitis ta I preemia ja publikupreemia Eesti noorte interpreetide konkurss-festivalil „Con Brio“.


Virgo on töötanud saksofoniõpetajana Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis, Sibeliuse Lukios Helsingis ja aastast 2001 on ta EMTAs saksofoni õppejõud. Ta on esinenud solistina Tallinna Muusikakooli String Orchestri, Eesti Muusikaakadeemia sümfooniaorkestri, Eesti Raadio estraadiorkestri, Tallinna Kammerorkestri, Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ja St. Peterburi Kammerorkestriga ning osalenud Nyyd Ensemble’i projektides. 1999. aastast on Virgo saksofonikvarteti Saxest liige ja muusikaline juhendaja. Lisaks on Virgo Veldi on esinenud ka koos mitmete pop-ansamblite ja artistidega.



Kavas kõlavad

vähetuntud teosed Dz. Kurme-Gedroica, D. Bedardi, H-A. Stamme , Ü. Kriguli ning F. Schmitti sulest.



Vaata lisa www.interpreet.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles