Ratturid ohus: vandaal poetas Harku metsateedele kruve ja klaasikilde

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlikud kruvid ja klaasikillud Harku metsateedel
Ohtlikud kruvid ja klaasikillud Harku metsateedel Foto: Rattafoorum

Rattafoorumis on viimastel päevadel üles kerkinud Harku terviserajal sõitjate tuline arutelu. Harku metsateedele asetab teadmata vandaal ohtlikke maha lõigatud peadega kruve ja klaasikilde. 

Mitmed pahaaimamatud ratturid on katki sõitnud rehve. Nende soov on ühine: välja selgitada, kes on pahatahtliku ettevõtmise taga ja muuta metsarajad taas ohutuks. Omal käel on aktiivsed rajakasutajad likvideerinud osaliselt ohtlikke teravikke, kuid mitte sugugi kõiki pole avastada ja eemaldada suudetud. Rattatee ohutuse tagamisega tegelevad ratturid on hoiatuseks asetanud ohtlike kohtade ette risti puid ja teisitigi märgistusi.

Harku Valla kommunikatsioonijuht Kady-Ann Sutt lisas selgituseks, et kuigi territoriaalselt asuvad terviserajad Harku vallas ei kuulu need kinnistud vallale. «Suur osa Harku metsa terviseradadest asub riigile kuuluval kinnistul, mille maaüksuse valitseja on Keskkonnaministeerium.»

Maaalal 15-kilomeetrist terviserada hooldav Nõmme Spordikeskus asub käesoleval nädalal metsaalust kontrollima. «Sellist tegevust ära hoida pole võimalik,» on spordikeskuse direktor veenudnud. «Hooldame 15-kilomeetrist rada kaks korda aastas, kui teeäärne saab niidetud ja prahist puhastatud,» kommenteerib Klasen raja korrashoidu. «Kavas oli raja äärset käesoleval nädalal niita ja seoses sellega korjame ära ka silma jäävad ohtlikud esemed.»

Harku mõisa vahetus läheduses asuv metsaala kuulub Eesti maaülikoolile.

Loe lisa rattafoorumist ja vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles