IRL nõuab Keskerakonnalt Tallinna ajalehtede väljaandmiskulusid

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnameedia.
Linnameedia. Foto: Tairo Lutter

Neljapäeval tuleb Tallinna linnavolikogus arutlusele IRL fraktsiooni poolt esitatud eelnõu, mille kohaselt peab Tallinna linnavalitsus nõudma MTÜ Eesti Keskerakonna käest välja Tallinna ajalehtede väljaandmiskulud.

IRLi kuuluv linnavolikogu liige Tarmo Kruusimäe kirjutas seletuskirjas, et Patendiameti andmebaasi järgi on Keskerakonnal õigused kaubamärgile Pealinn 2016. aasta veebruarini ning kaubamärgile Stolitsa 2016. aasta märtsi lõpuni. Pealinna kaubamärk kuulub parteile 2005. aasta lõpust, Stolitsa 2006. aasta algusest. Lisaks kuulub MTÜ Eesti Keskerakond alla ka kaubamärk Raepress.

«Kuna nii Tallinna kui ka Keskerakonna esindajad on on korduvalt väitnud, et erakonna ja linna rahakotid hoitakse konkreetselt eraldi, ei saa olla õige tänane praktika, kus Tallinn maksab kinni ajalehtede ilmumise, mille üks väärtuslikumaid osi kuulub Keskerakonnale,» leidis Kruusimäe ja lisas, et arvestades aastaseks lehtede väljaandmiskuluks keskmiselt 900 000 eurot, saame 2006-2013 aastatel Keskerakonna meediaväljaannetele kulutatud summaks 7 200 000 eurot.

«Selleks, et välistada igasugune võimalus, et linnakodanikud ajalehti Pealinn ning Stolitsa ekslikult Tallinna häälekandjateks peaksid, on oluline, et lehtede väljaandmise maksaks ajalehtede kaubamärkide omanik. Pärast 2016. aasta algust, kui Keskerakonna õigused kaubamärgi suhtes katkevad, jätkab väljaandmise kulude katmist kaubamärgi õigusjärgne omanik,» kirjutas Kruusimäe.

Samasisuline eelnõu on viiel korral istungi päevakorrast välja jäetud, ühel korral on see volikogus maha hääletatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles