Homme avatakse Ülemiste veepuhastusjaama uksed

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste veepuhastusjaam.
Ülemiste veepuhastusjaam. Foto: Karli Saul

Homme avab Ülemiste veepuhastusjaam uksed kõigile, kes tahavad teada saada, kuidas saab järvevesi tallinlaste puhtaks kraaniveeks. Spordihuvilisi oodatakse end proovile panema jooksul ümber Ülemiste järve.

Jaamas ning selle territooriumil toimuvate ekskursioonide käigus selgitatakse, kust tuleb joogivesi, kuidas seda puhastatakse ja kuidas kontrollitakse, et elanike kraanidest tulev vesi oleks kvaliteetne ning turvaline.

Eestikeelsed ekskursioonid algavad kell 11.00 - 14.30 igal pool- ja täistunnil, viimane ekskursioon algab kell 14.30. Venekeelsed ekskursioonid algavad kell 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00. Lastega toimetavad Pipi Pikksukk ja veetilgapoiss Tilgu. Maitsvaid kokteile kraaniveest, mida on imelihtne kodus ise järele teha, meisterdavad kohapeal  elukutselised baarmenid Eesti Baarmanide Assotsatsioonist. Üritus on kõigile tasuta ning eelnev registreerumine ei ole vajalik.

Samaaegselt avatud uste päevaga  toimub juba 42. Ülemiste järve jooks. Spordihuvilistel on võimalus joosta ümber  Ülemiste järve või võtta osa 5 km metsajooksust. Start antakse kell 12.00. Mudilastele toimuvad Mumuu lastejooksud. Jooksude kohta saab täpsemat infot siit.

Ülemiste veepuhastusjaam asub Tallinnas, aadressil Järvevana tee 3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles