MustonenFest 2015 Raschèr Saxophone Quartet (Saksamaa)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MUSTONENFEST   30. jaanuar – 7. veebruar Kunstiline juht ANDRES MUSTONEN  P 1. veebruar kell 14 Niguliste MustonenFest Vokaalansambel Armenian Voices (Armeenia)   Kavas armeenia sajanditevanune ja tänapäevaste loojate vaimulik muusika ning traditsiooniline rahvamuusika. Pilet 20.- Sooduspilet 15.- (õpilane, tudeng, pensionär)   E 2. veebruar kell 19 Estonia kontserdisaal “Aastaaegade karneval” Ansambel RED PRIEST (Suurbritannia) Piers Adams (flöödid) Julia Bishop (viiul) Angela East (tšello) David Wright (klavessiin)   Vivaldi. “Aastaajad”, Purcell. “Suveöö unenägu”, Biber, van Eyck, J. S. Bach, Corelli jt   RED PRIEST on varase muusika ansambel maailmas, mida on võrreldud Rolling Stonesi, Jackson Pollocki, Marx Brothersi, Spike Jonesi ja CirqueduSoleil’ga. See on täiesti ainulaadne loominguline kooslus, mille esitusi on kriitikud kirjeldanud järgnevalt: visionäärlik ja ketserlik, ennekuulmatu ja kõiki reegleid rikkuv, üleni lugupidamatu ja kõrgelt austav, täiesti metsik ja sügavalt loominguline, terava ning pahelise huumorisoonega rokkkontsertlik lähenemine varasele muusikale. Ansambel on asutatud 1997. aastal punapäise preestri Antonio Vivaldi auks ja on andnud sadu kontserte mainekatel festivalidel ja kontserdilavadel kõikjal maailmas. Nende kontserdid ühendavad pulbitseva teatraalsuse ja erakordselt virtuoosse pillimängu.  Pilet 25.- Sooduspilet 20.- (õpilane, tudeng, pensionär)   K 4. veebruar kell 19 Tallinna raekoda “Farinelli värvides” Yaniv d'Or (kontratenor, Iisrael) ja Risto Joost (kontratenor) Hortus Musicus, kunstiline juht Andres Mustonen  Pilet 15.- Sooduspilet 11.- (õpilane, tudeng, pensionär)   N 5. veebruar kell 19 Estonia kontserdisaal MustonenFest Raschèr Saxophone Quartet (Saksamaa) Klaaspärlimäng Sinfonietta Klaveriduo Rostislav Krimer ja Paul Badura-Skoda Dirigent Andres Mustonen Peeter Vähi. “Violet Winds” saksofonikvartetile ja orkestrile (esiettekanne) Wolfgang Amadeus Mozart. Kontsert kahele klaverile nr 10 Es-duur, K.365/316a   Peeter Vähi on hooajal 2014/15 Eesti Kontserdi residenthelilooja. Uus teos kuulsale Raschèr Saxophone Quartetile ja sümfooniaorkestrile on tema residentuuri peamisi ettevõtmisi. Residentuur sisaldab ka teisi esiettekandeid, osa neist jõuavad mitmesse paika Eestis programmiga “Helilooja Eestimaale”. Lisaks on ta kontserdisarja “Müstilised kõlad” kunstiline juht ja üks esinejaist.   Pilet 20.- Sooduspilet 15.- (õpilane, tudeng, pensionär)  L 7. veebruar kell 16 Väravatorn MustonenFest Paul Badura-Skoda (haamerklaver) Haydn, Mozart, Beethoven Pilet 15.-


Sooduspilet 11.- (õpilane, tudeng, pensionär)    L 7. veebruar kell 19 Estonia kontserdisaal MustonenFest Anat Fort (džässklaver, helilooja, Iisrael) Yaniv d'Or (kontratenor, Iisrael) Art Jazz Quartet, Hortus Musicus Barokkmuusika interpreteeringud džässis ja maailmamuusika   Anat Fort on Iisraeli džässpianist ja helilooja, kes on salvestanud mitu tunnustust pälvinud albumit, viimased ja seni pärjatumad albumid tema enda loominguga ilmusid ECMi märgi all 2007. (soolo) ja 2010. (trio) aastal. Anat Fort on esinenud paljudel prestiižsetel festivalidel, nagu Montreal Jazz Festival, JVC Jazz Festival, lisaks NDR Rolf-Liebbermann stuudio Hamburgis ja kontserdilavadel kõikjal Euroopas ning Ameerikas.  Pilet 25.- Sooduspilet 20.- (õpilane, tudeng, pensionär)   P 8. veebruar kell 14 Niguliste MustonenFest Alexander Knaifel. “Saalomoni ülemlaul” kirikule, tšellole ja kooridele Patrick Demenga (tšello, Šveits) Segakoor “Latvija”, RO Estonia poistekoor Dirigent Andres Mustonen  Pilet 20.- Sooduspilet 15.- (õpilane, tudeng, pensionär)                       

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles