Ettevõtlikud noored lõid valideerimiseks randmepaela

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lisaks ühiskaardile ja teistele RFID-tehnoloogiat kasutavatele kiipkaartidele saab septembrist Tallinna ühistranspordis sõiduõiguse valideerimiseks ja piletite ostmiseks kasutada ka randmepaela.

Toote nimega Driftband lõid noored Eesti ettevõtjad Robert Maidla ja Mihkel Tali. Kiipi sisaldav randmepael on kujundatud koostöös tunnustatud Eesti nahadisainerite, Stella Soomlaisi ning Toomas Thetloffiga ning valmistatud kvaliteetsest taimpargitud nahast.

Algselt testiti Driftbandi büroo- ja õppehoonetes turvauste läbipääsukaardina ning edukas praktika tekitas idee kasutada samasugust lahendust ühistranspordis ühiskaardi alternatiivina.

Erinevalt ühiskaardist peab Driftband olema isikustatud. Piletikontrolörile sõiduõiguse tõendamiseks peab kindlasti kaasas olema ID-kaart või muu isikut tõendav dokument. Analoogselt isikustatud ühiskaartidega on ostetud piletitooted ja raha laetud piletikontole, mitte kiibile. Samuti jätkub praktika, mille kohaselt igal inimesel saab olla ainult üks isikustatud andmekandja.

Kui omada eelnevalt isikustatud ühiskaarti ning osta nüüd Driftband, siis muutub randmepael pärast isikustamist ainukeseks andmekandjaks, mis seotakse juba olemasoleva ühiskaardi kontoga.  Ühiskaarti saab ka edaspidi kasutada, kuid ainult isikustamata kujul või teisele isikule isikustatuna. Samas saab Driftbandi randmepaelaga paralleelselt kasutada pildiga RFID-kaarte (ISIC, õpilaskaardid jt), mis töötavad samal põhimõttel.

Driftbandi pael isikustatakse www.pilet.ee veebisaidil, kasutades selleks tootega kaasasolevat koodi. Piletite ostmine ja raha kontole kandmine ei erine samadest toimingutest ühiskaardi kasutajana.

Kliendituge pakuvad toote loojad netikeskkonnas, meiliaadressil: info@driftband.ee. Abi saab nii koodi kaotuse korral kui ka  muude küsimuste lahendamisel.  Toote kasutamine on kooskõlastatud Tallinna Transpordiameti, Ühendatud Piletite AS-i ja Tallinna Munitsipaalpolitseiametiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles