Mupo hakkab ülekäiguradadel koolilapsi turvama

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna munitsipaalpolitsei maskott-lumeleopard Lauri.
Tallinna munitsipaalpolitsei maskott-lumeleopard Lauri. Foto: Toomas Huik

Munitsipaalpolitsei amet pöörab uue kooliaasta alguspäevil erilist tähelepanu parkimisele jalakäijate ülekäiguradade juures ja saadab inspektorid linnaosade keerulisema liiklusskeemiga ülekäiguradadele koolilaste turvalist liiklemist turvama.

Mupo teatas, et Tallinna on suureks probleemiks kujunenud ülekäiguradadele liiga lähedale (lähemale kui 5m) parkivad sõidukid, mis piiravad tee ületamisel vaatevälja ning on eriti ohtlikud alles oma kooliteed alustavatele ning vähest liiklemiskogemust omavatele koolijütsidele.

Ajavahemikus 1. jaanuarist kuni 27. august 2014 on ülekäiguradadel või lähemale kui 5 m parkinud sõidukiomanikele tehtud 173 hoiatustrahvi, neist 43 juhul on pargitud otse ülekäigurajal.

«Soovime kõigile koolilastele ettevaatust liikluses ja turvalist kooliteed, autojuhtidele aga topelt-tähelepanu nii liikluses kui parkimisel,» andis mupo teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles