Päästeamet lõpetas menetluse seoses põlenud koolimajaga

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine koolimaja Õismäe teel on ära lagastatud ja kümneid kordi põlenud.
Endine koolimaja Õismäe teel on ära lagastatud ja kümneid kordi põlenud. Foto: Martin Ilustrumm

Põhja Päästekeskus lõpetas haldusmenetluse Haabersti Linnaosa Valitsuse suhtes seoses korduvate põlengutega Tallinna linnale kuuluval tühjana seisvas endises koolimajas Õismäe tee 130, kuna ettekirjutusega pandud kohustused on Haabersti Linnaosa Valitsuse poolt täidetud.

Haabersti Linnaosa Valitsus on püüdnud pidevalt endist koolimaja muuta vandaalikindlamaks olles nelja aastaga kulutanud selleks üle 36 000 euro.

Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgensoni sõnul on kasutuseta seisvat hoonet vandaalide eest raske kaitsta, kuid Haabersti Linnaosa Valitsus on selleks kõik abinõud kasutusele võtnud. «Haabersti Linnaosa Valitsus sulges esimese korruse akna- ja ukseavad ning laskis paigaldada võrkaia, takistamaks juurdepääsu koolimaja sisehoovidesse. Koostöös Põhja Päästekeskusega on hoone suudetud muuta vandaalikindlamaks. Paraku on aga elu näidanud, et lukud ja tõkendid on loomadele, mitte inimestele,» ütles Jürgenson. Linnaosavanem lisas, et praegu on siiski tõsise kaalumise all hoone lammutamine, kuna see on saanud suuri tule- ja vee kahjustusi.

Päästeameti Põhja Päästekeskus tegi Haabersti Linnaosa Valitsusele ettekirjutuse seoses tühjana seisva koolimajaga Õismäe tee 130,  nõudes lahtiolevate akna-ja ukseavade sulgemist või muul moel hoonesse sissepääsu tõkestamist.

Raha tööde teostamiseks eraldas Tallinna Linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles