Tallinn plaanib Kalaranna kanti rannapromenaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linlastele armsaks saanud Kultuurikilomeetri asemele valmib Kalaranna tänav.
Linlastele armsaks saanud Kultuurikilomeetri asemele valmib Kalaranna tänav. Foto: Toomas Huik

«Jalutamisvõimalus mere ääres ei kao, pigem isegi paraneb,» rahustas Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd kalamajalastest jalutussõpru, kes Kultuurikilomeetri kadumise pärast kurvastasid.

«Kalaranna tänava projekti kohaselt ehitatakse välja sõidutee koos nelja meetri laiuse kergliiklusteega ning kahe meetri laiuse jalgteega,» selgitas Mänd. «Lisaks on kavandatud rohkesti tänavahaljastust ning samuti näeb projekt ette tänase Kultuurikilomeetri kujunduselementide (valgustuspostid, musta-valge triibulised piirdepostid ja kilomeetripostid) taaskasutamine rajatava kergliiklus- ja jalgtee ehitamisel.»

«Pikemas perspektiivis, mereäärsete detailplaneeringute realiseerimisel, ehitatakse vahetult mere äärde ka rannapromenaad, mis ühendatakse Kalaranna tänava kergliilusteega,» kergitas linna peaarhitekt tulevikuplaanidelt katet.

 

 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles