Tallinna alkopidu lõpeb 13 päeva jooksul

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus: lapsed ja alkohol.
Lavastus: lapsed ja alkohol. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Tallinna linnavalitsus kehtestas määruse, mille kohaselt keelatakse pealinnas avalikus kohas alkoholi tarbimine. Sellest jäävad aga puutumata kaks eritsooni- Toompea ja Kadriorg. Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul hakkab määrus kehtima 13 päeva jooksul.

Kas mupo hakkab vanalinna piirkonnas patrullima?

Mupo patrullib terves linnas. Neil on hea võimalus suunata need inimesed sinna jooma, kes tahavad mujal juua. Rõhutan veelkord- Tallinna linna haldusterritooriumil on alkoholi tarbimine keelatud. On lubatud alkoholi tarvitamine kahes rajoonis-teatud osa Toompeast ja teatud osa Kadrioru pargist.

Ühesõnaga joodikud saadetakse Toompeale ja Kadriorgu?

Noh, saadetakse või ei saadeta, nad peavad linnamäärustega arvestama ja seal on joomine lubatud. Seal neid mupo ei tülita. See on nagu vanasti Tartus- oli üks mägi, kus kokkuleppel politsei ei tülitanud joodikuid.

Kuidas käitutakse inimesega, kes keelutsoonis alkoholi tarbib?

Kui on kohale kutsutud juba mupo või politsei, siis järelikult kodanik häirib teisi inimesi oma käitumisega. Järelikult talle koostatakse protokoll ja ta viiakse kainenema. See on üheselt selge. Aga kui ta ei häiri kedagi ning ta joob kusagil viina, siis tuleb mupo või politseinik talle ütlema: «Vabandage, Tallinnas ei tohi juua, aga on teatud piirkonnad, kus te võite juua alkohoolseid jooke. Need alad on märgistatud vastavate märkidega.»

Millal määrus kehtima hakkab?

Kümne päeva jooksul peaks see ilmuma Riigi Teatajas ja peale Riigi Teatajas ilmumist kolme päeva jooksul hakkab määrus kehtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles