Kas Obama külaskäik mõjutab Tallinna õpilaste koolipäeva?

Tallinncity
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetõkked Tallinna kesklinnas. Foto on illustratiivne
Teetõkked Tallinna kesklinnas. Foto on illustratiivne Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

 Kui USA eelmise presidendi George W. Bushi Eesti-visiidi ajal 2006. aasta novembris said Tallinna õpilased õiguse koolist puududa, siis Barack Obama peatse külaskäigu ajaks ei ole selles osas ühest otsust veel  langetatud.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul käib praegu infovahetus ametkondadega ning seejärel otsustatakse, missugune saab olema kesklinna koolide töökorraldus USA presidendi visiidi ajal – kas tuleb tavaline koolipäev või jääb õppetöö katki. 

«Vahetult visiidi eel selgub, kas koolitöö korralduses võib tulla muutusi – anname sellest koolidele ja lastevanematele ka teada,» rääkis Pajula. «Teeme omalt poolt kõik selleks, et visiit sujuks õpilaste jaoks turvaliselt,» ütles ta.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Põhja prefekti Kristian Jaani sõnul on tallinlastel USA presidendi visiidi ajal ehk 3. septembril soovitatav kesklinnas liiklemist vältida või varuda selleks aega.

«Meie ja linnakodanike jaoks on 3. september see, kui külaline Tallinnas ringi liigub. Sügav soovitus kõikidele on, et kolmapäeval kesklinna ei satuks. Teoreetiliselt on võimalik kõikjale jõuda. Politsei aga võib mõned trassid sulgeda. Ühe trassi sulgemine mõjutab aga kogu Tallinna,» rääkis Jaani.

Enamik piirangutest jääb hommikul kella 9.30 ja õhtul kella 17.30 vahele. Enne kella 9.30 olulisi liikluspiiranguid kavas ei ole, teatas politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles