Kumu Dokumentaal jätkab tasuta filmiseansse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru serval asuv Kumu.
Kadrioru serval asuv Kumu. Foto: Raigo Pajula.

Kumu Dokumentaal alustab septembrist taas kolmapäevaseid tasuta sissepääsuga filmilinastusi.

3. septembril algava sügishooaja avafilmiks on «Kas pikk mees on õnnelik?» (2013), milles ekstsentriline prantsuse režissöör Michel Gondry intervjueerib USA keeleteadlast, mõtlejat ja poliitilist aktivisti Noam Chomskyt. Animatsioonile üles ehitatud mängulise filmi keskmes on mõjuka lingvisti keeleteooriad.

10. septembril linastuva filmiga suundub Kumu Dokumentaal filmikunsti ja režissööride portreteerimise lainele. «Stanley Kubrick: elu filmides» (2001, rež Jan Harlan) tutvustab põhjalikult kõiki selle legendaarse režissööri loodud linateoseid, vahendajateks filmimaailma suurkujud Martin Scorsesest Tom Cruise’ini. 17. septembri seanss on pühendatud Kubricku märgilisele ulmefilmile «2001: kosmoseodüsseia». Lühidokumentaalid  «2001: pilk tuleviku telgitagustesse» (1966) ja «2001: müüdi loomine» (2001, rež Paul Joyce) käsitlevad filmi valmimisprotsessi ja legendiks kujunemist.

24. septembri dokumentaal «Mr Leos Carax» (2014, rež Tessa Louise-Salomé) teeb katse mõista tänase filmimaailma üht provokatiivsemat ja põnevamat autorit Leos Caraxit. Pärast dokumentaali linastub Caraxi viimane mängufilm «Holy Motors» (2012, piletiga).

Oktoobris jätkub Kumu Dokumentaali filmikunstile pühendatud kava Krzysztof Kieślowskit ja Werner Herzogi tutvustavate filmidega ning filmiproduktsiooni tagamaid avava provokatiivse linateosega. Täpsem ajakava siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles