Politsei soovitab Obama visiidi ajal Tallinna kesklinnas liiklemist vältida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja prefekt Kristian Jaani.
Põhja prefekt Kristian Jaani. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Põhja prefekti Kristian Jaani sõnul on tallinlastel USA presidendi visiidi ajal ehk 3. septembril soovitatav kesklinnas liiklemist vältida või varuda selleks aega.

«Meie ja linnakodanike jaoks on 3. september see, kui külaline Tallinnas ringi liigub. Sügav soovitus kõikidele on, et kolmapäeval kesklinna ei satuks. Teoreetiliselt on võimalik kõikjale jõuda. Politsei aga võib mõned trassid sulgeda. Ühe trassi sulgemine mõjutab aga kogu Tallinna,» rääkis Jaani. Enamik piirangutest jääb hommikul kella 9.30 ja õhtul kella 17.30 vahele. Enne kella 9.30 olulisi liikluspiiranguid kavas ei ole, teatas politsei.

Jaani sõnul ei sulgeta ühtegi trassi kauemaks kui 15 minutit, kuid hoolimata sellest mõjutab see liiklust kogu Tallinnas. «Sulgeme liikluse autokolonni möödumise ajal nii lühiajaliselt kui võimalik, kuid kahtlemata tekib päeva jooksul südalinna, Toompea ja Kadrioru vahelistel teedel liiklusseisakuid,» lisas Kristian Jaani.

Lennureisija varugu rohkem aega

Samuti soovitab politsei kõigil, kes plaanivad lennukiga reisida, selleks aega varuda, sest piirikontrolli taastamine toob kaasa järjekordi lennujaamas. Jaani sõnul on soovitav lennujaama minna igaks juhuks neli tundi enne lennuki väljumist.

Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov rääkis Kuku raadiole antud intervjuus, et lennukile minekul mingit uut lisakontrolli ei ole, aga lennult tulekul peab näitama passi või ID-kaarti.«Mis meid teeb murelikuks on see, et suured liikluspiirangud on Tartu maanteel, kust inimesed tulevad lennukile. Oskame vaid südamele panna, et tulge kohale hästi vara,» rääkis Sakkov. Samuti suletakse Obama saabumise ajaks õhuruum ning seetõttu võivad hilineda mõned lennud. «Aga jutt ei ole tundidest ja see ei tohiks valmistada suurt peavalu,» lisas Sakkov.

Jaani lisas, et politsei kavatseb teavitada kõiki elanikke, kes elavad piirkondades, mis on Obama visiidiga seotud.

«Anname järgnevatel päevadel liikluspiirangute kohta veel korduvalt lisainfot, et visiidi ajaks oleks inimestel võimalikult hästi teada, millistel tänavatel ja millisel ajavahemikul politsei liikluse sulgeb,» lisas Jaani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles