Tallinnas läheb esimesse klassi üle 4000 mudilase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aabits pole üksnes tark, vaid ka muidu asjalik raamat. Tallinna vanalinna hariduskolleegiumi esimese klassi õpilastele pakkus ta kaitset vihmasaju eest.
Aabits pole üksnes tark, vaid ka muidu asjalik raamat. Tallinna vanalinna hariduskolleegiumi esimese klassi õpilastele pakkus ta kaitset vihmasaju eest. Foto: Toomas Huik

Algaval 2014/15. õppeaastal asub Tallinna munitsipaal-üldhariduskoolides õppima kokku 41 215 õpilast, neist 4255 astub esimesse klassi. Muudatusi on ka koolivõrgus ning lisandub uusi lasteaiakohti.

Õpilaste arv jätkab aasta-aastalt kasvamist: 2012/13 õa õppis linnakoolides 39 580 ning 2013/14 õa 39 960 õpilast. Sel aastal suureneb õpilaste arv veel ligikaudu 1255 võrra. Esimesse klassi minejaid on 133 võrra enam kui eelmisel ning 382 võrra enam kui üle-eelmisel aastal.

Munitsipaalkoolide kümnendatesse klassidesse läheb 2014/15. õa ligikaudu 3100 õpilast – sama palju, kui eelmise aastal. Vastupidiselt põhikooli õpilaste arvule on gümnaasiumiõpilaste arv viimastel aastatel kahanenud, kuid ka see hakkab peagi kasvama.

Eesti Hariduse Infosüsteemi (EHIS) andmetel töötab Tallinna munitsipaalüldhariduskoolides 3318 pedagoogi.

Koolivõrgus toimunud muudatuste tulemusena on pealinnas nüüd 61 munitsipaalüldhariduskooli (eelmisel õppeaastal 65). Ranniku Gümnaasium ja Ehte Humanitaargümnaasium jätkavad uuest õppeaastast Ehte Humanitaargümnaasiumina, Tallinna 37. Keskkool ja Tallinna Arte Gümnaasium Tallinna Arte Gümnaasiumina ning Juhkentali Gümnaasium ja Kesklinna Vene Gümnaasium Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumina. Uuest õppeaastast jätkab Karjamaa Gümnaasium Karjamaa Põhikoolina, Tallinna Mahtra Gümnaasium Tallinna Mahtra Põhikoolina ja Lasnamäe Üldgümnaasium Tallinna Merekalda Koolina.

Mustamäe 1. Lasteaed-Algkoolist saab uuest õppeaastast Tallinna Tammetõru Lasteaed.

Käesoleva aasta juunis algas kesklinnas Tallinna 26. Lasteaia (Kiisa tn 6) rekonstrueerimine. Olemasolevates lasteaedades avatakse septembris renoveeritud ruumid üheksa uue rühma tarbeks, millega lisandub ligikaudu 198 uut lasteaiakohta. Uued rühmad avatakse Haaberstis (1 rühm), Lasnamäel (6 rühma) ja Mustamäel (2 rühma).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles