Tallinna Ülikoolis tahab õppida üle 10 000 noore

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikool.
Tallinna Ülikool. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tallinna Ülikooli andis sisseastumisavalduse kokku 10 243 inimest, vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse 22. juulil.

Bakalaureuseõppe erialadele esitati kokku 7828 sisseastumisavaldust. Populaarsemad bakalaureuseõppe erialad on riigiteadused, inglise keel ja kultuur, alushariduse pedagoog, kehakultuur, õigusteadus, film ja video, klassiõpetaja, infoteadus, Lähis-Ida ja Aasia kultuurilugu, eesti filoloogia, bioloogia, psühholoogia ja matemaatika, teatas Tallinna Ülikool.

Magistriõppesse kandideerijatelt võttis ülikool vastu 2039 avaldust. Populaarseimad erialad on kirjalik tõlge, organisatsioonikäitumine, eripedagoog-nõustaja, kommunikatsioon, keeletoimetaja, andragoogika, riigiteadused, sotsiaaltöö, haldusjuhtimine ning infotehnoloogia juhtimine.

Doktoriõppesse esitati 164 sisseastumisavaldust, neist kõige enam kultuuride uuringute, riigi- ja poliitikateaduste ning kasvatusteaduste doktorantuuri.

Välisriikidest kandideeris Tallinna Ülikooli bakalaureuse-, magistri- ning doktorierialadele kokku 47 inimest 20 riigist - Lätist, Leedust, Saksamaalt, Iraanist, Venezuelast, Soomest, Poolast, Gruusiast, Kanadast, USAst, Venemaalt, Indiast, Sloveeniast, Itaaliast, Türgist, Brasiiliast, Hiinast, Valgevenest ja Ukrainast.

Avalduste arv jäi eelmise aastaga võrreldes enam-vähem samale tasemele, vähene langus puudutas eelkõige bakalaureuseõppe erialasid. Võrreldes eelmise aastaga on aga avalduste arv kõikides õppeastmetes erialade vahel ühtlustunud.

18.-19. augustil toimub dokumentide vastuvõtt erialadele, millele on kuulutatud välja täiendav vastuvõtt. Samal perioodil toimub ka TULE-programmi täiendav vastuvõtt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles