Video: mida toob Tallinna Linnateatri uus hooaeg?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Linnateater pööras hooaja avaüritusega «#Kontekst» pilgu ümbritsevale kultuurikontekstile. Teatrihooaeg toob aga uuslavastusi nii linnateatri enda loomejõududelt kui külalislavastajatelt, kohtumisõhtute sarja näitlejatega ning festivali «Talveöö unenägu».

Hooaja esimese uuslavastuse «Hiirtest ja inimestest» toob välja noor Ugala lavastaja Vallo Kirs, kellele see on esimene kord Linnateatris kätt proovida. John Steinbecki romaani ainetel valmiva dramatiseeringu autoriteks on Vallo Kirs ja Tõnis Parksepp, lavastuse kunstnik on Jaanus Laagriküll, muusikaline kujundaja Loore Martma ja valguskunstnik Emil Kallas. Esietendus on 4. oktoobril Hobuveskis. 

Novembrikuus teeb oma linnateatri-debüüdi Eesti Draamateatri vana kala Hendrik Toompere, kes valis lavastamiseks Nikolai Gogoli ühiskonnakriitilise satiiri «Surnud hinged». Kunstnikuks on Pille Jänes ja esietendus toimub 15. novembril teatri taevalaval. 

31. jaanuaril esietendub Põrgulaval lavastus Ottfried Preussleri musta maagia teemalise noorteromaani «Krabat» ainetel. Dramatiseeringu autor ja lavastaja on Diana Leesalu, lavastusmeeskonda kuuluvad kunstnik Jaagup Roomet, mustkunstnik Meelis Kubo, helilooja Ardo Ran Varres, valguskunstnik Emil Kallas ja videokunstnik Andres Tenusaar. 

Kevad toob linnateatrisse taas lavastaja Madis Kalmeti. Kalmetilt esietendub märtsis praeguse hetke tuntuima norra näitekirjaniku Jon Fosse poeetiline draama «Sügise unenägu».  

Aprillis on oodata tantsulavastust Maiken Schmidtilt ja Paavo Piigilt ning maikuus tuleb linnateatris uue lavastusega välja Sander Pukk.

8.-13. detsembril toimub korraldab Tallinna Linnateater kaheksandat korda rahvusvahelist teatrifestivali «Talveöö unenägu”. Kuraatoriks on Linnateatri dramaturg Paavo Piik, kes on alapealkirja all «Tõsised mängud» valinud seekordse festivali suunaks uue dramaturgia. Saksamaalt, Soomest, Ameerika Ühendriikidest ja Prantsusmaalt kutsutud lavastused on mängulise, mitmekülgse teatrikeelega ning puudutavad ühtaegu mõnd aktuaalset nähtust, nagu näiteks tehnokraatia, naiste vabadused või elu etendamisühiskonnas. 

22. oktoobril alustav üritustesari «Kontakt» on näitlejate kohtumisõhtu publikuga, kus lisaks jutuajamistele elustuvad endised või tulevased rollid, kõlab piinlik ja vabastav naer või sünnib midagi, mida varem pole juhtunud.  Kord kuus, kolmapäeviti, on võimalik tulla Hobuveskisse või jälgida veebiülekannet teatri kodulehel. Iga kord on fookuses kaks näitlejat. 

Hele Kõrvelt on valmimas ka sooloplaat, mille esitluskontserdid on planeeritud kevadtalveks 2015. Suvel mängitakse lavaaugus taas Mart Kolditsa menukat ja testosteroonirikast vabaõhulavastust «Pál-tänava poisid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles