Nädal loomaaias: amuuri leopard Vlada vahetas riiki

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopard Vlada.
Amuuri leopard Vlada. Foto: Signe Kalgan

Tuuleiilid ja kapaga jahedust toonud sünkjad vihmapilved ei peleta küll loomaaiast külastajaid, kuid sunnivad soojalembeseid loomaaiaasukaid tasapisi siseruumidesse kolima

Nii läksid elevandimaja ekspositsiooni tagasi eestimaist päikest laste loomaaias nautinud aafrika kannuskilpkonnad ja leopardkilpkonn. Ka šimpansid, kes märga rohtu kohe üldse ei armasta, istuvad võrepuuris ja nõuavad häälekalt vihmasabinate eest tuppa peitu laskmist.

Esmaspäeval asus Bellewaerde loomaaia poole teele amuuri leopard Vlada. Loomaaia- ja leopardisõbrad, kes 2012. aastal sündinud pesakonna viimase kutsikaga pühapäeval Tallinnas hüvasti jätsid, said õige pea näha oma lemmiku saabumist uude elupaika.

Vanades troopikamaja kõrval asuvates linnutiikides alates juunikuust ringi ujunud ja veetaimi puginud ülihea isuga Kaug-Ida karpkalalased valgeamuurid on head tööd teinud – tiigivesi on laiguti juba taimevaba. Sügise lähenedes on ka loomaaia veelindudel hea söögiisu tekkinud. Ja taas on loomaaia suuri linnutiike, kui head toitumiskohta, üle vaatama tulnud vabalt elavad hallhaigrud.

17. augustil siia ilma saabunud kubani tuuri hiline talleke kosub loomaaia titetoas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles