Ministeerium: linn võiks iga lapsega eraldi tegeleda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaialapsed
Lasteaialapsed Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsioonikonsultant Aire Koik märkis, et eralasteasutustele toetuste andmine on kohaliku omavalitsuse pädevuses ja neile toetuse andmine on õigus, mitte kohustus.

«Eralasteaedades käivaid lapsi ei pea ilmtingimata toetama võrdselt munitsipaallasteasutuses käivate lastega, kuid olukorras, kus omavalitsuses ei ole piisavalt lasteaiakohti või kui lasteaedadele on kehtestatud üks ühine teeninduspiirkond, nagu Tallinnas, tuleks eralasteaedadele toetuste andmisel ja senise toetuste andmise süsteemi muutmisel arvestada ka laste huvidega,» sõnas Koik.

«Ennekõike tuleks silmas pidada lapse erivajadusi, sama pere teiste laste õppimist samas lasteaias, elukoha lähedust lasteaiale jm asjaolusid, mis ei pruugi võimaldada lapsevanemal oma last pakutud munitsipaallasteaeda panna või lasteaeda vahetada.

«Kuigi seadus selleks linna ei kohusta, siis võiks olla linn valmis iga juhtumiga eraldi tegelema ja konkreetse lapsega seonduvat arvestama. Kindlasti ei saa muudatuste kergekäelist tegemist pidada õigeks nende laste ja nende vanemate suhtes, kes on senist toetuste andmise korda arvestades juba oma valikud lapse eralasteaeda panemise osas teinud,» ütles konsultant.

Haridusministeerium lisas, et omavalitsus peab erivajadustega lastele looma võimalused arenemiseks ja kasvamiseks elukohajärgses lasteasutuses, kasutades selleks nii munitsipaal- kui erasektori võimalusi. «Ei saa nõustuda arvamusega, et munitsipaallasteasutused on vähem võimekad erivajadustega lastega tegelemisel. Haridusstandard ja nõuded on ühtsed sõltumata omandivormist,» rõhutas haridusministeeriumi konsultant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles