(KÕIGE) LIHTSAM MEETOD SUITSETAMISEST LOOBUMISEKS

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
(KÕIGE) LIHTSAM MEETOD SUITSETAMISEST LOOBUMISEKS
(KÕIGE) LIHTSAM MEETOD SUITSETAMISEST LOOBUMISEKS Foto: Kultuurikava.ee

VON KRAHLI TEATRI JA VENE TEATRI KOOSTÖÖLAVASTUS



Autor Mihhail Durnenkov


Vene keelest tõlkinud Ilona Martson



Lavastaja Ivan Strelkin


Kunstnik Jekaterina Malinina


„(Kõige) lihtsam meetod suitsetamisest loobumiseks“ on kaasaegse näitekirjaniku Mihhail Durnenkovi näidendi põhjal loodud lavastus, mille eskiis valmis Vene Teatri ja Von Krahli Teatri, Teatri NO99 ja Tartu Uue Teatri koostöös toimunud kaasaegse dramaturgia laboratooriumis 2013. aasta septembris.


„Durnenkovi näidendis,“ räägib lavastaja Ivan Strelkin, „nägin ma eksinud inimeste maailma, inimeste, kes ei tea enam, mis hea, mis paha, kes on uppunud oma kompleksidesse, janunevad uuenduste järele, aga ei tea üldse, kust otsida seda ihaldatud uut elu. Üksteisest võõrandunud inimeste, kes ei kuule üksteist, kes räägivad erinevates keeltes, maailma.



Näidendit mängitakse kahes – eesti ja vene – keeles, kusjuures tihtipeale üks tegelane räägib vene keeles ja teine vastab talle eesti keeles. Lavastuse juures töötab kaks tõlki, vaatajad peavad valima etenduse keele. Ka nendel, kes oskavad mõlemat keelt, tuleb valik ikkagi teha, sest kõrvaklapid on selle lavastuse kunstilise reaalsuse üks komponent ning tõlgi hääl, hääl, mis tuleb tundmatusest, Jumala hääl või inimsoo peal katseid tegeva eksperimentaatori hääl on tegelaskuju.“



Lavastuses osalevad Vene Teatri, Von Krahli Teatri näitlejad ja vabakutselised näitlejad

– Sergei Furmanjuk, Dmitri Kosjakov, Alina Karmazina, Roman Maksimuk, Leonid Ševtsov, Marina Malova, Loore Martma, Mart Koldits, Jekaterina Novosjolova.




ESIETENDUS Von Krahli teatri proovisaalis 12.septembril 2014  kell 19:00


Järgnevad etendused:  

13., 14., 17. ja 19.september   kell 19:00


PILETI HINNAD:

tavapilet      

12€

sooduspilet (õpilane, üliõpilane, pensionär)   

9€
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles