Sõpruses saab vaadata filme, mida ilmestab Arvo Pärdi muusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kolme päeva jooksul tulevad kinos Sõprus näitamisele möödunud kinoaasta suurfilmid, milles kõigis on olulisel kohal helilooja Arvo Pärdi muusika.

 Vaatajate ette jõuavad Itaalia režissööri Paolo Sorrentino Oscari võitnud suurfilm «Kohutav ilu» («La grande bellezza»), Briti autori Richard Curtise uusim linateos «Ainult aja küsimus» («About Time») ja Derek Cianfrance dramaatiline «New Yorgi varjus» («The Place Beyond the Pines»).

Filmiõhtute kunstilise juhi Kaarel Kuurmaa sõnul näitab valitud filmide ülisuur edu kogu maailmas kinomeediumi mõju ja levijõudu, samuti seda, kui suurte massideni jõuab tegelikult klassikaline muusika sümbioosis heade filmidega. Niisugune erinevate meediumite koostöö on omamoodi positiivne ajastu märk ning seetõttu andnud alati alust ja inspiratsiooni ka Arvo Pärdi muusikaga filmiõhtutele.
Filmid linastuvad eesti- ja venekeelsete subtiitritega, piletid saadaval Piletilevis ning kinos Sõprus. Filmiõhtuid korraldab Arvo Pärdi Keskus.

Tänavu valminud filmides kasutatud teoste hulka kuuluvad Arvo Pärdi «Fratres» mitmes eri versioonis, «Spiegel im Spiegel», ja harvem kasutatud «My Heart's in the Highlands».

Filmiõhtute kava kinos Sõprus

21.08 kell 18 Kohutav ilu | La grande bellezza

Rež. Paolo Sorrentino
Linastusele eelneb videotervitus filmi loojatelt.

22.08 kell 18 Ainult aja küsimus | About time

Rež. Richard Curtis. Filmi juhatab sisse filmi Briti filmikriitik Laurence Boyce

23.08 kell 18 New Yorgi varjus | The Place Beyond the Pines

Rež. Derek Cianfrance
Filmi juhatab sisse teoloog ja Vana Testamendi uurija Urmas Nõmmik

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles