Piirivalve: laevateedel liikuvad Vene allveelaevad reegleid ei riku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Balti laevastiku allveelaev õppusel 2007. aastal.
Vene Balti laevastiku allveelaev õppusel 2007. aastal. Foto: SCANPIX

Vastuseks mureliku lugeja küsimusele, kas Eesti vetes liigub nüüd rohkem Vene allveelaevu, vastas politsei- ja piirivalveamet, et Vene allveelaevade liikumissagedus Läänemerel pole oluliselt kasvanud.

«Allveelaevade poolt rahvusvaheliste reeglite rikkumist esinenud ei ole, liikumine on toimunud laevateedel,» kinnitas Kaja Grak politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroost.

Reisija vahendas teisipäeval Viking Line'i laevatöötajalt saadud infot, et Tallinnast kell 7 väljunud reisilaevaga koos liikus Vene allveelaev.

Kuuldud info kohaselt olnud taolisi intsidente varemgi ette tulnud. Ka reisijad on avalikkusele varem allveelaevadest Läänemerel teada andnud - juunis märkasid allveelaeva Tallinki laeva kõrval Soome poole sõitnud reisijad ning juhtumit kinnitas ka laevafirma. Toona oli tegemist Vene allveelaevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles