Tallinna Rahvaülikool pakub toortoidu ja Türgi köögi kursusi

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toortoit.
Toortoit. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Rahvaülikool alustab uut, juba 55. hooaega septembrikuus enam kui 30 kursusega, kokku pakutakse huvilistele I poolaastal ligi 130 kursust.

Tallinna Rahvaülikooli juhataja Liivi Soova sõnul on eesmärk pakkuda kursusi igas vanuses ja erinevate huvidega inimestele. «Nii neile, kes soovivad parandada oma konkurentsivõimet tööturul, omandades uusi keeli või täiustades arvutioskust, rääkimata silmaringi üldisest laiendamisest kui ka neile, kes tunnevad, et vajavad rohkem oskusi ja teadmisi igapäevaelus, olgu selleks siis paranenud käsitöö- või toiduvalmistamisoskused,» märgib Soova.

Kokku saab algaval poolaastal valida üheteistkümne valdkonna - kultuur, kunst, käsitöö, arvuti ja majandus, keeled, muusika, psühholoogia, tervis, fotograafia, kokandus, loodus – vahel.

Igal aastal püütakse pakkuda ka midagi uut. Algava sügishooaja uued teemad on seotud rahvusliku kultuuri, koduste finantsasjade ja reisimisega. Esmakordne on ka soome keele kursus vene keele baasil.

19. septembril on kavas infopäev «See ongi rahvarõivas», toetajateks Eesti Kultuurkapital ja programm «Eesti rahvarõivas 2012-2016». Esimeses osas esitlevad enda valmistatud rahvarõivaid parimad rahvarõivakoolituse «Minu rahvarõivas – särgist sõbani» lõpetanud, teises osas tehakse tagasivaade suvisele suurele peole. Selles arutlevad rahvarõiva valdkonna juhid ja etnograafid, milline nägi pidu seekord välja.

Kultuurilooliselt oluliseks tõotab kujuneda kursus üldnimetusega «3D kultuur», mis koosneb kolmest osast. Osas «Tegijad» saavad huvilised osa oma ala proffide tegemistest. 24. septembril räägib Ulve Kangro oma suurest armastusest – seto pitsist. Järgnevatel kuudel saadakse osa Anu Kaelussoo, Epp Mardi, Riina Tombergi, Kristi Jõeste ja Liina Veskimägi-Iliste tegemistest. Rubriigis mõjutajad kohtutakse Anu Raua, Ingrid Rüütli, Anni Kreemi, Heino Kivihalli ja  Igor Tõnuristiga.

Oma 55. sünnipäeval on rahvaülikool mõelnud ka lastele, nimelt pakutakse programmi «3D kultuur», mille raames pakutakse  pärimuslikke tegevusi lastele. Esimesel pärastlõunal on kavas  suve lõpu laulud, laulumängud ja tantsud, räägitakse mihklipäevast – meie esivanemate aastavahetusest, valmistatakse rahvuslikke paelu.

Toiduvalmistamise huvilistele soovitatakse toortoidu ja Türgi köögi kursuste kõrval alustada septembris kalatoitude kursustega, juhendajaks Kaarel Koržets, kes on koos oma isa Vladislav Koržetsiga valmistanud põnevaid roogi Kanal2 saates «Kalailm». Õpiköögis valmivad erinevaid kalaroad, mille valmistamisel saavad käe külge panna kõik osalejad. Menüü koosneb erinevatest kalaroogadest, mida pakutakse marineeritult, värskelt, küpsetatult, pirukates, supis ning veel sajal muul viisil.

Lisainfot kursuste kohta saab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles