Tallinnas tuleb taas autovaba nädal

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna liiklus.
Tallinna liiklus. Foto: Toomas Tatar

Tallinna Linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt antakse autovaba nädalal, 16.- 22. septembrini kõigile autode kasutajatele Tallinna ühistranspordis tasuta sõidu õigus. Tasuta sõidu õiguse aluseks on juhiluba.

Tasuta sõit Tallinnas liikumisnädalal stimuleerib naabervaldade elanikke, kes töötavad Tallinnas, jätma oma auto «Pargi ja reisi» parklasse ning kasutama ühistransporti. Samuti innustab see igapäevaseid isikliku auto kasutajaid liiklema linnas ühistranspordiga, mis aitab kindlasti vältida ummikuid.

Keskkonnasõbraliku liikumise kuu Tallinnas toimub 1.-30. septembrini 2014. Tallinna keskkonnaamet on alates 2005. aastast korraldanud autovaba päeva ja liikumisnädalat, mis on toimunud Euroopa liikuvusnädala raames. Ürituse eesmärgiks on suurendada liiklemisteadlikkust ja propageerida keskkonnasäästlike liikumisviiside eeliseid.

Keskkonnasõbraliku liikumise kuu 2014. aasta tegevusplaani koostamises osalevad Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet, Tallinna spordi- ja noorsooamet, Tallinna transpordiamet, Tallinna kommunaalamet ja linnaosade valitsused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles