Tallinn võrdleb end aastaraamatus teiste pealinnadega

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn.
Tallinn. Foto: Andres Haabu

Tallinna Linnakantselei avalike suhete teenistus andis välja statistika aastaraamatu «Tallinn arvudes 2014». Trükis sisaldab andmeid Tallinna juhtimise, finantsnäitajate, rahvastiku, sotsiaalelu, majanduse ja keskkonna kohta.

Tallinna statistilisse aastaraamatusse on lisandunud eelnevatest põhjalikumad Tallinna asumite ja ettevõtluse arvandmed.

Kogumikus on ülevaatlikud artiklid Tallinna linnaosadest ja tallinlaste rahuloluhinnangutest linnnaelu erinevate valdkondadega võrdluses teiste Euroopa pealinnadega. Samuti on raamatus võrdlusandmed meile lähemate riikide ja ülikoolilinnade kõrghariduse kohta.

Elu-olu erinevusi ja muutusi Tallinnas aitavad hinnata 35 teemakaarti ja joonist. Ajalis-ruumiliseks võrdluseks esitatakse ka eelmise nelja aasta ning Eesti ja Harjumaa vastavad näitajad.

Trükis on mõeldud laiale kasutajaskonnale ning peaks pakkuma huvi nii riigi- ja omavalitsusametnikule, ettevõtjale, ajakirjanikule, teadustöötajale, õpetajale kui ka (üli)õpilasele. Trükist jagatakse ministeeriumidele, ametitele, inspektsioonidele, saatkondadele ja esindustele, õppe- ja teadusasutustele, raamatukogudele ning Tallinna ja Harjumaaga seotud asutustele ja liitudele.

Trükiväljaanne on eesti- ja ingliskeelne. Tallinna veebilehel on «Tallinn arvudes 2014» eesti/inglise keeles saadaval pdf- ja xlsx-formaadis ning vene/inglise keeles „Таллинн в цифрах 2014“ xlsx-formaadis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles