Video: Kaitseliidu näidislahingus võideldi roheliste mehikeste vastu

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub Teletorni juures Eesti taasiseseisvumispäeva puhul perepäev, kus muuhulgas sai juba näha Kaitseliidu näidislahingut «roheliste mehikeste» vastu. Väljend «rohelised mehikesed» sai alguse Ida-Ukrainast, kuhu ilmusid ilma eraldusmärkideta sõjaväevormis mehed. Vaata videost, kuidas kaitseliitlased ülesande täitmisega hakkama said!

Lisaks lahingtegevuse jälgimisele on perepäeva raames võimalik tutvuda ka näiteks Päästeameti, Punase Risti ja Politsei-ja Piirivalveameti tööga.

Päästeamet on üles pannud suitsu täis telgi, et inimesed saaksid kogeda, mis tunne on hoones tulekahju ajal viibida. «Nähtavus on praktiliselt null seal sees, ainult maapinna ligidal on võimalik näha,» selgitasid päästjad. Poole päeva jooksul oli telgist läbi käinud sadakond inimest, kes pidid kehva nähtavusega telgis üles leidma peidetud esemed.

Ka Põhja-Eesti pommigrupp tutvustab uudishimulikele oma ohtlikku tööd ning varustust. Pommigrupi peademineerija Tarmo Tamm ütles, et inimeste huvi on väga suur, eriti populaarne on pommirobot. «Samuti erinevad pommiülikonnad ja vaadatakse väga palju ka meie lõhkekehade ja pürotehnika näidiseid. Proovime seletada, et praegu võib vaadata, kuid metsast ja mujalt leides ei tohi neid näppida,» selgitas Tamm.

Punase Risti telgis saavad lapsed õppida, kuidas abivajajale esmaabi anda. Politsei- ja Piirivalveameti telgis näidatakse, kuidas avastatakse valeraha ja valepasse.

Perepäeva Teletornis lõpetab Kõrsikute kontsert kell 18.00

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles