Pommirühm uurib Kakumäe rannaveest leitud militaarprügi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakumäe rannaveest leitud betooni sisse valatud militaarpraht endast inimestele ohtu ei kujuta.
Kakumäe rannaveest leitud betooni sisse valatud militaarpraht endast inimestele ohtu ei kujuta. Foto: Toomas Huik

Täna lõuna ajal tekitas Kakumäe rannas viibinud puhkajates ärevust pommirühm, mille liikmed piirasid kaldaäärses vees ühe koha lindiga ja asusid midagi merepõhjast uurima.


Rannavalve eest hoolitseva G4S-i pressiesindaja Katrin Paasi sõnul avastati laupäeval Kakumäel kalda äärest veest mingid imelikud vanad metallijubinad, millele keegi nime anda ei osanud. Et need meenutanud mürsukesti, kutsutigi pommirühm kohale.

«Pommirühm käis laupäeval asja uurimas ja öeldi, et ohtu ei ole, kuigi täpselt ei osatud öelda, millega asjale nime ei oska anda. Täna kutsuti rohkem spetsialiste kaasa ja vaadati kõik veel kord üle. Võeti ka mingid näidised analüüsimiseks ja lubati hiljem teatada, millega tegu,» rääkis Paas.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja sõnul liiva alt paistvat militaarprahti alles uuritakse. «Siiamaani on sealt leitud tühje lahingumoona kestasid. Midagi inimestele ohtlikku seal praeguse seisuga pole. Suurim oht on võib-olla see, et keegi võib betooni sisse valatud kestade otsa komistada ja kukkuda,» lausus Raja.

See oht pole siiski kuigi suur, sest vähemalt päikesepaistelise ilmaga on madalas vees olevad betoonringid selgesti näha. Raja sõnul uuritakse asja kindlasti edasi, kuid puhkajatel pole põhjust ennast sellest segada lasta.

Täna muutus nii mõnigi rannaline pommirühma liikmeid nähes murelikuks. Ärevust suurendas seegi, et umbes samal ajal asendati rannavalve putka katusel olev roheline lipp kollasega, mis manitseb ujujaid ettevaatusele. Rannavalve töötajad pidid küsijatele korduvalt kinnitama, et lipuvahetusel pole siiski pommirühma tegevusega vähimatki seost. Kollane lipp tõmmati vardasse hoopis küllaltki tugeva tuule ja lainetuse tõttu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles