Balti kett 25: Metsatöll ja Frankie Animal/ TASUTA kontsert

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti kett 25: Metsatöll ja Frankie Animal/ TASUTA kontsert
Balti kett 25: Metsatöll ja Frankie Animal/ TASUTA kontsert Foto: Kultuurikava.ee
 BALTI KETT 25


23. augustil astuvad Balti keti 25. aastapäevale pühendatud Tallinna kultuuriprogrammi raames kell 20.00 Nordea kontserdimajas üles viimasel ajal palju kiitust pälvinud noortest andekatest muusikutest koosnev indie-rocki bänd

Frankie Animal

ning veidi karmiga kõlaga ja kauem tegutsenud Eesti tuntuim folk-metal ansambel - 

Metsatöll

.



Frankie Animal

on 2012. aasta kevadel moodustatud neljaliikmeline indie rock'i bänd. Frankie Animali moodustavad andekad noored muusikud:  Marie M. Vaigla, Jonas Kaarnamets, Jan-Christopher Soovik ning Karl Eerik Valkna. Hoolimata bändi suhteliselt lühikesest tegutsemisajast, on nad kiiresti teeninud nii publiku kui mitmete juhtivate muusikakriitikute heakskiidu. Ansambel oli edukas muusikakonkursil "Noortebänd 2012", kus võideti 8 eriauhinda. Frankie Animal reliisis oma debüüt-EP “Obsession” 2014. aasta aprillis, mis jõudis kiiresti tippu digitaalsetes müügikeskondades. Frankie Animali kõlapildis on kuulda mõjutusi bändidelt nagu Mutemath, Arctic Monkeys ja Local Natives, bändi solisti Marie M. Vaigla häält on võrreldud Norah Jonesiga.



Metsatöll

on Eesti folk metal ansambel ning enamik nende laulusõnadest on inspireeritud eestlaste muistsest vabadusvõitlusest. Ansambli nimi on vana eufemism sõnast hunt ning enamik Metsatölli laule on tihedalt seotud hundi kujuga. Metsatöll on praeguseks tegutsenud 15 aastat ning ansambli koosseisu kuuluvad: Lauri Õunapuu (torupill, laul, kitarr, kandled, viled, muud rahvapillid), Raivo Piirsalu (basskitarr, laul), Marko Atso (trummid, laul) ning Markus Teeäär (laul, kitarr)


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles