Eksnaist ja viimase uut meest pussitanud mees sai tingimisi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel ei ole teada, millal kohus asja arutama hakkab.
Veel ei ole teada, millal kohus asja arutama hakkab. Foto: Lauri Kulpsoo / Postimees

Harju maakohus karistas täna tingimisi vangistusega meest, kes süüdistuse järgi pussitas oma magama heitnud eksnaist ja viimase uut elukaaslast.

Kohus mõistis 32-aastase Mareki süüdi kehalises väärkohtlemises ja tapmiskatses ning määras talle lühimenetluse korras nelja aasta ja kaheksa kuu pikkuse tingimisi vangistuse viieaastase katseajaga. Ühtlasi tuleb mehel tasuda kannatanule moraalse kahju katteks 10 000 eurot.

Karistuse määramisel arvestas kohus muuhulgas seda, et pussitada saanud mees ei soovinud Mareki vangi minekut. Kannatanu hinnangul oli juhtunus rohkem süüdi hoopis korteriperenaine, kes lubas temal ja oma endisel elukaaslasel Marekil samas korteris ööbida ja provotseeris niimoodi Marekit. Muidu polevat Marek kannatanu sõnul üldse vägivaldne ega agressiivne inimene.

Põhja ringkonnaprokurör Kelly Kruusimägi palus mõista Marekile samuti tingimisi vangistus.

Süüdistuse kohaselt ründas Marek mullu 28. detsembri öösel Tallinnas Nisu tänaval asuvas korteris armukadedushoos oma endist naist ja tolle uut elukaaslast, kes magasid voodis kõrvuti.

Joobes olnud Marek lõi 34-aastast meest mitu korda noaga, põhjustades talle eluohtlikke vigastusi. Samuti tekitas Marek noaga kergemaid vigastusi 35-aastasele naisele. 

Naine jooksis lähedal elavate sugulaste juurde ja helistas häirekeskusesse ning arstidel õnnestus mehe elu päästa.

Politsei pidas Mareki kinni ja Põhja ringkonnaprokuratuur esitas talle kohtueelse menetluse lõppedes süüdistuse tapmiskatses ja kehalises väärkohtlemises.

Marek oli varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles