Naabrid: endised koolihooned on täiesti ära rüüstatud

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetuse jooksul käisid päästjad Tallinnas mitmel korral kustutamas tühjana seisvaid endisi koolimaju. Täna olid koolimajad väga täbaras seisukorras, hoone aknad olid sisse löödud, ümbruskond klaasikilde täis ning õhus oli veel tunda suitsuvinet.

Õismäe tee 130 asuvat endist koolimaja käidi nädalavahetuse jooksul kustutamas neljal korral. Esimesel korral põles aulas praht, hiljem põles mööbel, kolmandal korral teatas helistaja häirekeskusele, et poisid teevad koolimaja katusele lõket ning on näha, et nad kustutavad seda ise. Sündmuskohale sõitnud päästjad andsid politseile üle kaks noorukit. Vaid loetud tunnid hiljem pidid päästjad endisesse koolimajja tagasi minema, sellel korral asuti kustutama aulas põlenud lõket, mis kustutati kella poole seitsmeks hommikul.

Üle hoovi asuvas kortermajas elav Tiina Randla sõnul ei saa ta aru, miks on hoone nii käest ära lastud. «See oli täiesti toimiv maja, uute akendega. Kui maja oleks kohe uue rakenduse leidnud, poleks probleeme. Praegu on ta ikka täiesti ära rüüstatud,» kirjeldas Õismäe elanik hoone kurba olukorda. Tema meenutuste järgi on hoonet kustutamas käidud ligi 20 korda, seega esitab ta küsimuse, kas soodsam oleks palgata valve või käia endist koolimaja kogu aeg kustutamas.

Lisaks sellele valmistas päästjatele peavalu Akadeemia tee 30 asuv endine koolimaja, mida kustutati kahel korral. Samas piirkonnas elav Maie-Anne Kuuskma kommenteeris, et tema arvates peaks linnaosa valitsus sinna valve välja panema. «Valvega võiksid tegeleda näiteks munitsipaalpolitseinikud,» pakkus Kuuskma. Ta teadis rääkida, et tegelikult oli plaanitud sinna hoonesse spordikompleks koos ujumisvõimalusega, kuid nüüd on hoone sattunud süütamiste küüsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles