Kammermuusikafestival toob Vabaduse platsile festivalitelgi ja tasuta kontserdid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõlab kammermuusika.
Kõlab kammermuusika. Foto: Internet

Tallinna Kammermuusika Festival tähistab tänavu oma kümnendat sünnipäeva.

20-31. augustini toimuv kammermuusikapidu toob kaheks päevaks, 20 - 21. augustil Vabaduse väljakule festivalitelgi, kus igal täistunnil kell 12-18 toimuvad Eestimaa muusikaõppeasutuste õpilaste ja kooride tasuta kontserdid.

 Juubeli puhul toimub 21. augustil kell 19 Mustpeade majas galakontsert, kus tuleb esitamisele Chopini, Prokofjevi, Verdi, Liszti jpt heliloojate suurejooneline looming. Galakontserdil antakse juba kümnendat korda üle ka Marje ja Kuldar Sinki nimeline PLMF-i preemia «Noor muusik», laureaadi kuulutavad välja Mari-Ann ja Tunne Kelam.

«Festival on pühendunud kammermuusikale, mis on muusikute jaoks ülioluline žanr ning publiku jaoks intiimne võimalus oma meeli ülendada. Eesti tippsolistid kõrvuti mainekate välisesinejatega Euroopast, saavad võimaluse esitada oma lemmikheliloojate loomingut ning pakkuda seeläbi publikule nautimiseks oma interpretatsioonikunsti,» rääkis festivali kunstiline juht Pille Lill

Tallinna Kammermuusika Festivali külaliste seas astub üles tunnustatud vanamuusikaansambel Ensemble Ausonia Belgiast ja Amael klaveritrio Sloveeniast ning esmakordselt tuleb festivali raames esitamisele ka koorimuusika – rahvusvaheliselt tuntud Tenso Euroopa Kammerkoor kaunistab festivali 24. augustil Niguliste kirikus koos väljapaistva Läti dirigendi Kaspars Putninšiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles