Vabaduse väljakul ootavad vereloovutajaid doonoritelgid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonor.
Doonor. Foto: Egert Kamenik

Vabaduse väljakul ootavad täna ja homme doonoreid Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse doonoritelgid.

Llinlasi oodatakse verd loovutamal täna kell 12-18 ja homme kell 11-17. «Ootame telki heateole kõikide veregruppidega inimesi. Kõige enam vajame hetkel 0 reesusnegatiivse, A reesuspositiivse ja A reesusnegatiivse veregrupiga doonorite abi,» ütles verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas.

Regionaalhaigla doonoritelgid jätkavad suviseid väljasõite 25.–26. augustil Rapla kultuurikeskuse juures ja 28.–29. augustil Keila kultuurikeskuse juures. Doonoritelke aitavad püstitada päästeamet ja kaitsevägi. Eesti taasiseseisvumispäeval, 20. augustil on vereloovutuskohad pealinnas suletud.

Rohkem infot doonorluse ja hetke verevarude kohta näeb verekeskuse kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles