Mupo leidis Põhja-Tallinna kortermajast kassikoloonia

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid.
Kassid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Munitsipaalpolitsei sai väljakutse Põhja-Tallinna ühte kortermajja, mille elanikud ja naabruses elavad inimesed kaebasid hingematva leha ja  kontrollimatult maja ümber ringi jooksvate arvukate kasside üle.

Süüdlastele tehti mitu hoiatust ja ettekirjutust, kuid olukord ei paranenud. Lõpuks pöörduti abi saamiseks munitsipaalpolitsei poole. Kohal käinud inspektor leidis eest üheksast kassist koosneva koloonia, teatab amet.

Maja koridor ning ümbrus lehkasid väljakannatamatult. Ühe kaebuse esitanud majaelaniku sõnul ei ole haisu tõttu võimalik välisust kinni hoida.

Süüdlasteks osutunud neljast majaelanikust loobus üks oma kassist ja sai seetõttu hoiatuse, kaks kassiomanikku said rahalise karistuse ja neljanda, väga eaka kassiomaniku karistus on hetkel otsustamisel.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi on loomapidajal keelatud võimaldada koeral või kassil reostada hoone üldkasutatavaid ruume või ühiskasutuses olevat territooriumi.  Eeskirja rikkumise eest on võimalik karistada kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse järgi rahatrahviga kuni 100 trahviühikut ehk kuni 400 eurot.

Mupo paneb südamele, et inimesed oleksid hoolivamad oma naabrite suhtes, järgiksid loomapidamise eeskirju ning head loomade pidamise tava. Kes eeskirjadest ja oma naabritest ei hooli, ei ole väärilised ka loomapidamise õigust endale võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles