Lasnamäelased saavad kevadeks sauna

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saun.
Saun. Foto: SCANPIX

Lasnamäele Pae tn 19 kinnistule rajatav avalik saun saab valmis järgmise aasta märtsiks.

«Pae tänav 19 kinnistule rajatavas saunahoones saab olema kokku 520 ruutmeetrit põrandapinda,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Lisaks nii meeste- kui naistesaunale, mis kumbki mahutavad 30 saunalist, on hoonesse kavandatud tunnidušid, kohvik ning juuksur. Lisaks leiliruumidele rajatakse saunamõnu mitmekesistamiseks Raua sauna eeskujul ka aurusaun.» 

Lasnamäe linnaosa valitsuse kalkulatsioonide kohaselt läheb saunahoone ehitus ja sisustamine maksma orienteeruvalt 870 000 eurot. Töid hakkavad teostama Lasnamäe linnaosa valitsuse tellimusel riigihanke võitnud OÜ KRTL ja AS EBC Ehitus.

«Lasnamäele rajatava sauna asukoht on logistiliselt väga hea,» ütles Võrk. «Piirkond on ühistranspordiga hästi ühendatud ning saunaskäigule lisab õdusust kõrval asuv Pae park.»

Võrk tõdes, et nõudlus Lasnamäele avaliku sauna rajamise vastu on suur. «Linnaosas korraldatud küsitlused on näidanud, et paljud lasnamäelased soovivad linnaossa korraliku saunakompleksi,» lisas Võrk.

Seni on Tallinna linnavalitsuse eestvõttel koostatud programmi raames nüüdseks Raua saun põhjalikult renoveeritud ning Nõmmele uus avalik saun rajatud.

«Munitsipaalsaunade programmi näeb ette lisaks olemasolevate avalike saunade kordategemisele aastaks 2015 ka mitme uue avaliku sauna rajamise,» ütles Võrk. «Avalikke saunu on Tallinnas üsna vähe järele jäänud. Raua saunahoone on omamoodi järjepidevuse märk. Raua saun on alati olnud üks populaarsemaid ja taskukohasemaid linnarahva pesemiskohti. Selliseid soodsaid linnasaunu peaks olema rohkem, eriti oluline on odav hind pensionäridele.»

Raua Saun on osutunud linnakodanike seas väga populaarseks - mullu oktoobris peale põhjalikku renoveerimist uksed avanud avalikus saunas käib üle 5000 inimese kuus.

Nõmmel aadressil Valdeku 13 avati mullu sügise hakul sauna- ja spordihoone. Valdeku sauna külastab keskmiselt 2000 inimest kuus, kusjuures nädalavahetustel käib saunas 200 inimest päevas. Lisaks saunale asub Valdeku 13 hoones ka spordisaal, mida saavad rentida kõik spordihuvilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles