Klubis Impressum toimub kohtumine Venemaa rahvakunstniku Nikolai Tšindjaikiniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaevalt leidub tänapäeva vene kinost huvitatud inimest, kes ei tunneks nägupidi meediaklubi Impressum järjekordset külalist. Nikolai Tšindjaikin on osalenud rohkem kui 80 filmis, näidanud end vaatajatele kõige ebatavalisemates, isegi ootamatutes rollides – arsti ja pankurina, prokuröri ja kriminaalse autoriteedina, professori ja admiralina. Ta on kehastanud ajaloolisi isiksusi Savva Morozovit ja Lavrenti Beriat, samuti paljusid meie kaasmaalasi. Praktiliselt iga tema töö tulemusena on sündinud meeldejääv tegelaskuju, ere karakter, mida suudab luua ainult väga andekas inimene.


Tähelepanuväärne detail: filmimaailma sattus Tšindjaikin, kui ta oli juba üle neljakümne, pagasiks soliidne teatrikogemus. Seejuures ta mitte üksnes ei astunud, vaid sõna otseses mõttes tungis sellesse maailma. Tema silme eest on möödunud kogu postsovetliku Venemaa ajalugu, mille elu Tšindjaikin on püüdnud kiiresti kajastada. Seepärast ongi klubis Impressum toimuva avaliku kohtumise teemaks „Tänapäeva Venemaa: elus ja ekraanil“.


Nikolai Tšindjaikini elulugu on tema põlvkonna inimestele iseloomulik. Ta sündis sõjajärgsel 1947. aastal Nižni Novgorodi oblastis. Tema rindemehest isa oli olnud sakslaste käes vangis. Gorki oblasti Ureni rajooni Vtoroje Tšornoje küla lähedal, kus ta kasvas, oli „tsoon“, mille asukatega ta tutvus juba varases lapsepõlves. 1959. aastal kolis tulevase näitleja pere Ukrainasse Luganski oblastisse Vorošilovskisse (nüüd Altševsk). Praegu käib seal kodusõda. 1964. aastal, pärast kooli lõpetamist, läks ta Rostovisse, kus astus kohalikku kunstide kooli. Pärast kooli lõpetamist 1968. aastal töötas Rostovi noorteteatris ja Omski draamateatris. Seejärel, pärast GITISe režissööride teaduskonna lõpetamist 1987. aastal, alustas tööd režissööri, näitleja ja pedagoogina Anatoli Vassiljevi Draamakunsti Koolis Moskvas.


Arvatakse, et andekas inimene on kõiges andekas. Tuntuse saavutas Nikolai Tšindjakov eeskätt tänu sellele, et ta mängis paljudes rollides laval ja filmides, oli edukas ka režissöörina. Ent vähesed teavad, et ta ka joonistab hästi ja kirjutab luuletusi. Külaline lubas Tallinnas esitleda oma uut, äsja ilmunud luuleraamatut „Utrennie stihi“ („Hommikuvärsid“).


Loominguline kohtumine Nikolai Tšindjaikiniga toimub 15. augustil kell 18 hotelli Radisson Blu Hotel Olümpia (endine Olümpia) konverentsikeskuses (2. korrus).


Üritusele on oodatud ajakirjanikud, filmikriitikud, Eesti kino- ja teletöötajad, kõrgkoolide üliõpilased ja õppejõud, samuti Nikolai Tšindjaikini loomingu austajad.


Kohtumisele pääseb tasuta, osaleda soovijad peavad end tingimata registreerima e-posti aadressil info@impressum-club.eu.


Külalisele saab eelnevalt küsimusi esitada klubi Impressum kodulehel www.impressum-club.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles