CIRCO AEREO “Un Cirque Plus Juste”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CIRCO AEREO “Un Cirque Plus Juste”
CIRCO AEREO “Un Cirque Plus Juste” Foto: Kultuurikava.ee

4.- 6. septembril annab Tallinnas 3 etendust prantsuse-soome kaasaegse tsirkuse kompanii Circo Aereo.

Tallinnas etendatakse tunnustatud tsirkusekunstniku Jani Nuutineni soololavastus „Un Cirque Plus Juste“.

Oma lavastuses “Un Cirque Plus Juste” loob Jani Nuutinen igast täiesti tavalisest argisest olukorrast ebatavalise. Läbivaks teemaks, millega etenduskunstnik dramaturgiliselt oma lavastuses tegeleb on adekvaatsus - adekvaatne kohalolu ning mäng objektidega. Ta mängib spetsiaalselt lavastuse jaoks loodud esemetega väga detailipuhtalt ja peenetundeliselt, luues müstilise ja illusioone täis õhustiku, millesse kaasab kunstnik kogu ruumi. Kaasatud saab etendusse ka publik, kes ei ole passiivne pealtvaataja vaid aktiivne osaleja. Ülimalt nauditav on Jani Nuutineni kõrgel tasemel näitlejameisterlikkus ning oskus publik enda haardes hoida.

Lavastus “Un Cirque Plus Juste” on hea näide kaasaegsest tsirkusest, kus kohtuvad tugev dramaturgia, näitlejameisterlikkus, tsirkuse maagia ning professionaalsed tehnilised oskused. 

Circo Aereo on loodud Jani Nuutineni ja Maksim Komaro poolt 1996. aastal. Hetkel tegutseb Maksim Komaro Helsingis ning Jani Nuutinen resideerub aastaid Prantsusmaal Pariisis. Just need 2 kunstniku panid aluse Soome kaasaegse tsirkuse kiirele arengule.

Eesti publiku kokkupuude kaasaegse tsrikuse kui professionaalse teatrikunsti vormiga on vähene ning sageli arvatakse, et tegemist on lihtsakoelise meelelahutusega. Tegelikkuses on kaasaegne tsirkus palju enamat, mille eesmärk on meid ärgitada mõtlema ning just seda Jani Nuutinen enda etendusega püüab.

“Un Cirque Plus Juste” lavastust etendatakse Tallinnas kolmel korral. Telk kui traditsioonilise tsirkuse üks sümbolitest on kontseptuaalse kujundina lavastuse oluline osa, ehk kaasaegne tsirkuselavastus paigutatakse traditsioonilise tsirkuse toimumise keskkonda. 

Etendus toimub 4.-6. septembril Kultuurikilomeetril. Sissepääs Kultuurikatla Aia kõrvalt (Kalasadama 6), algusega kell 19.00.

Sündmuse korraldaja on Tallinna Kultuurikatel.

Lavastuse “Un Cirque Plus Juste” Tallinnasse jõudmist toetavad Prantsuse Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Tallinna linn.

Lisainfo: www.kultuurikatel.ee

FB  https://www.facebook.com/events/682220901871912/?source=1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles