Tallinn tähistab taasiseseisvumispäeva vabaõhukontserdi ja perepäevaga

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal toimusid Eesti taasiseseisvumispäeva pidustused Harjumäel.
Eelmisel aastal toimusid Eesti taasiseseisvumispäeva pidustused Harjumäel. Foto: Raigo Pajula

Taasiseseisvumispäeval toimub Harjumäel, 20. Augusti väljakul vabaõhukontsert, toonaste sündmuste üheks tulipunktiks olnud Teletorni juures peetakse aga maha perepäev.

20. augusti väljakul kell 14 algaval kontserdil astuvad üles Kaitseväe orkester ja Birgit Õigemeel, Mikk Saar ja Karl-Erik Taukar. Esitamisele tulevad legendaarsed Alo Mattiiseni isamaalised laulud, samuti Eesti levimuusika klassikute Raimond Valgre ja Arne Oidi palad, kuulda saab ka uuemaid ilusaid eestikeelseid ja isamaalisi laule.

Tallinna Teletorn ootab kõiki meeleolukale perepäevale «Kas mäletate Teletorni kaitsmist 1991. aastal?». Perepäevale paneb punkti kell 18 algav ansambli Kõrsikud kontsert, mille korraldab Pirita linnaosa valitsus.

Teletorni õuel taasiseseisvumispäeval peetava temaatilise perepäevaga soovitakse lähendada  nooremaid inimesi minevikusündmustele ning aidata vanematel 1991. aasta augusti pöördelisi päevi meenutada.

Teletorni 20. augusti perepäeva jagub nii muusikat, teatrit kui ajalugu. Esineb Kaitseliidu Tallinna maleva orkester, saab osaleda Tartu Üliõpilasteatri performance’is «Teletorni kaitsmine» ning vaadata-kuulata ajaloolisi materjale.

Teletorni õuele seatakse väljapanek Toompea sidekeskuse tehnikast ning raadiosidevahenditest. Näitusel on võimalik kuulata originaalseid helisalvestisi sellest, kuidas Teletorni vallutama tulnud nõukogude dessantväelased raadiosidet pidasid ning Eesti pool selle maha surus.

«Teletorni kaitsmine» on kogu perele mõeldud väikse ajaloolise kiiksuga lõbus osalusteatri vormis etendus, milles publik on ühtlasi etenduses osalev rahvas.

Perepäev Tallinna Teletorni juures algab kell 10, õues toimuvad üritused on kõigile tasuta. Torni öökülastus toimub kella 19.00 – 01.00, pileti hind on 3 eurot. Trepikõnnile «Tõuse taevasse» saab igal täistunnil liituda 10 kiiremat elavas järjekorras.

Nõmmel Vabaduse pargis esineb aga kell 18 ansambel Jäääär. Korraldajad soovitavad kontserdile tulla ühistranspordiga, jala või jalgrattaga ning istumiseks kaasa võtta teki.

Lasnamäel Lindakivi kultuurikeskuses annab kell 14 tasuta kontserdi käsikellade ansambel Campanelli, dirigent Inna Lai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles