Tallinn kaalub venekeelse riigigümnaasiumi loomist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe.
Lasnamäe. Foto: Toomas Huik

Haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu juhi Kalle Küttise sõnul peaks tuleval aastal riigigümnaasium olema igas maakonnas. Riigigümnaasiumi rajamist on arutatud ka pealinna juhtidega.

Paari päeva eest sõlmitud kokkulepe Viimsi vallajuhtidega toob Viimsisse Harjumaa esimese riigigümnaasiumi, mille rajamine peaks maksma minema 5-6 miljonit eurot. Soovi riigigümnaasiumi rajamiseks on avaldanud ka Saue vald, mis Küttise sõnul paistab silma tugeva põhikooliga, kuid praegu teiste loomisega ei kiirustata.

Riigigümnaasium võiks Küttise hinnangul tulla ka pealinna külje alla Rae valda. «Kuid siin riik ei sekku, pakkumise peab tegema ikkagi kohalik omavalitsus ning siis vaatab riik oma ressursid üle,» toonitas Küttis. Gümnaasium jääb koolivõrgu juhi sõnul ka Keilasse, võimalik, et samuti riigigümnaasiumina. «Sellega me ei kiirusta, sest seal on korralik, töötav gümnaasium,» sõnas Küttis.

Riigigümnaasiumi loomise teemal on mõtteid vahetatud ka Tallinna linnajuhtidega. «Riigigümnaasiumi loomise eelduseks on siiski kohaliku koolivõrgu korrastamine,» selgitas Küttis, kelle sõnul võiks pealinna puhul kõne alla tulla ka koolivõrgu kordategemine ühe linnaosa piires. 

«Oleme abilinnapea Mihhail Kõlvartiga rääkinud kahest võimalikust riigigümnaasiumist – üks tehnoloogiasuunaga gümnaasium Mustamäel, kuna seal asub ka TTÜ. Kuid mõttest kaugemale jõudnud veel pole,» rääkis Küttis. «Teine mõte oli tugeva venekeelse gümnaasiumi loomine Lasnamäele, ent üks seesugune seal juba tegutseb. Nii et ideid on, kokkuleppeid esialgu veel mitte,» rääkis Küttis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles