Kesklinna büroohoone põlengu põhjus on selgunud

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju kesklinna büroohoones.
Tulekahju kesklinna büroohoones. Foto: Martin Ilustrumm

Esmaspäeva hilisõhtul kesklinna büroohoones puhkenud tulekahju sai ekspertide esialgsel hinnangul alguse päevavalguslambist.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder ütles, et kuigi politsei veel tegeleb põlengu asjaolude kohta info kogumisega, pole esialgseil andmeil põhjust kuriteo toimepanemist kahtlustada.

«Eksperdid, uurijad ja prokurör käisid teisipäeval sündmuskohaga tutvumas. Ekspertide esialgsel hinnangul sai tuli alguse ruumi lae alt päevavalguslambist, mis oli kinnitatud vahelae külge ning tuli hakkas kõigepealt levima anduritest kõrgemal vahelae ja lae vahel. Seetõttu reageerisid andurid põlengule mõningase viiteajaga,» ütles Põder ning lisas, et viimased töötajad lahkusid ruumidest umbes kolm tundi enne põlengut ja panid ruumid ka signalisatsiooni alla.

Tallinna kesklinnas kahetiivalises büroohoones puhkes esmaspäeva hilisõhtul tulekahju, mida päästjad kustutasid kümme tundi. Häirekeskus sai teate Tartu maantee 35/Kunderi 8a hoones puhkenud tulekahjust kell 0.06. Teate saamise hetkel põles hoone juba lahtise leegiga, eelkõige kolmandal korrusel paiknev kangaladu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles