Narkoäri viis abielupaari pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fentanüül Eesti kohtuekspertiisi instituudis.
Fentanüül Eesti kohtuekspertiisi instituudis. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus mõistis täna aastateks vangi abielupaari, kes tegelesid mullu kuude viisi sünteetilise heroiini ehk fentanüüli müügiga.

Süüdistuse kohaselt tegelesid 38-aastane Dmitri ja tema 21-aastane abikaasa Kristiina vähemalt alates eelmise aasta kevadest kuni oktoobrini Tallinnas narkootikumide vahendamisega. Kristiina ja Dmitri hankisid narkootikume ning hoidsid neid oma ühises elukohas, pakendasid üksikuteks doosideks ja andsid edasi.

Põhja prefektuuri narkotalituse politseinikud leidsid 22. oktoobril kahtlustatavate kinnipidamisel ja nende elukoha läbiotsimisel erinevaid narkootikume, peamiselt fentanüüli, millest oleks kokku piisanud narkojoobe tekitamiseks ligi sajale inimesele. 

Harju maakohus mõistis varem narkokuriteo eest karistatud Dmitrile täna kuueaastase vangistuse, koos varasema kandmata karistuse liitmisega kokku kaheksa aastat ja üheksa kuud vangistust. Varem varguste eest karistatud Kristiinale määras kohus nelja ja poole aasta pikkuse vangistuse.  

Samuti konfiskeeris kohus paarilt kuriteoga saadud varana ligi tuhat eurot sularaha, süle- ja tahvelarvuti ning kuldehted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles