Suletud Kadriorg: presidendi residentsi jõudmiseks pole ühtki remondivaba juurdepääsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi residents Kadriorus.
Presidendi residents Kadriorus. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Presidendi kantselei saatis 5. augustil Tallinna kesklinna valitsusse Kadrioru liikluskorraldust puudutava kirja.

Tallinnas toimub käesoleval aastal vajalik trammirööbaste vahetus, mis toob kaasa hulgaliselt liikluspiiranguid. Augusti alguseks jõudsid tööd Kadrioru piirkonda. Samal ajal toimuvad ka tavapärased suuremad ja väiksemad remonttööd nii teede-tänavate kui trassidega seonduvalt.

Augusti esimeseks nädalaks oli tekkinud olukord, kus nii pääs presidendi kantseleisse kui ka ärasõit piirkonnast oli äärmiselt raskendatud. Kantselei toonitab kirjas, et mõistab, et suvi on parim periood tee- ja trassitööde tegemiseks, kuid sellises olukorras ei ole presidendi residentsi jõudmiseks ühtki remondivaba juurdepääsu ja nimetatud asjaolust ei olnud kantseleid informeeritud. Piirangutest said töötajad teada alles tööle tulles.

Samas toimuvad presidendi kantseleis presidendi kohtumised ning roosiaeda on planeeritud üritused, kuhu oodatakse hulgaliselt külalisi nii Eestist kui välisriikidest.

Tänuväärselt on meedia vahendusel teavitatud ühistranspordi kasutajaid nt trammiliinide sulgemisest ja sõidukijuhte kesklinna sõlmristmike sõiduradade arvu vähenemisest. Kirjas paluti edaspidi teavitada operatiivselt ja piisava ajavaruga ka presidendi kantseleid ja presidendi isikukaitset tagavat politsei- ja piirivalveametit, kui Kadrioru piirkonnas toimuvad tööd, mis toovad kaasa ulatuslikud liikluskorralduse muudatused.

Tänaseks on kesklinna valitsuselt saabunud ka vastus, milles lubati kantseleid edaspidi teetöödest informeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles