Töölesõit Tallinna ühistranspordiga: 20 minutit hilinemist, MUPO kontroll ja pidev kukkumisoht

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troll. Pilt on illustreeriv.
Troll. Pilt on illustreeriv. Foto: Raepress

Tallinncity otsustas järele kontrollida, kas jutud pealinna ühistranspordiliikluse hilinemiste jms. kohta vastavad tõele. Eksperiment päädis pea pooletunnise hilinemisega, lisaks püsis järsult manööverdavas trollis pidev kukkumisoht.

Katset alustasime paar minutit peale üheksat Tallinnas Lille peatuses, kus jäi 12. augusti hommikul tulemata kaks trolli: kell 9.07 ja 9.15. Tööleruttajaid täis trollibussi, mis saabus peatusse hilinemisega umbes kell 9.22, pidas Tehnika tänaval inimeste valjule protestile vaatamata veel vähemalt viieks minutiks kinni MUPO kontroll. Järsult manööverdanud ja hulga äkkpidurdusi sooritanud troll seadis inimesed mitmel korral kukkumisohtu.

Kommenteerib Tallinna Linnatranspordi ASi avalike suhete spetsialist Urmas Tooming:

Täna hommikul oli Tehnika tänava alguses trollide õhuliini rike, mistõttu suunati 1. liini trollid ümbersõidule mööda Sõpruse puiesteed. See oli ka põhjus, miks 9.07 ja 9.15 Lille peatusse saabuma pidanud trollid sinna ei saabunud. TLT palub vabandust ebamugavuste pärast.

Üpris sageli juhtub, et kesklinna keerulises liikluses keerab mõni auto bussile või trollile ette ning kokkupõrke ärahoidmiseks on juht sunnitud järsult pidurdama. Sama võis juhtuda ka täna hommikul trolliga. Kuna antud juhul ei ole olukorda täpsemalt kirjeldatud, siis on raske ka täpsemalt vastata. Kindlasti on tegemist erandjuhtumiga, mitte tavapraktikaga.

MUPO käitumise kommenteerimine ei kuulu minu kompetentsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles