Galerii: põlenud büroohoone Tallinna kesklinnas

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas Tartu maantee 35/Kunderi 8a oli täna öösel kahetiivalise büroohoone kolmandal korrusel intensiivne tulekahju, mis lokaliseeriti enne kella kuut hommikul. Veel kell 10.00 oli sündmuskoht päästetöötajaid täis.

Sündmuskohal oli ka väga palju neid inimesi, kelle töökohad tuleroaks said. Osadel neist oli võimalik päästetöötajatega hoonesse sisse pääseda.

«Kohutav, mul ei tule sõnagi suust välja,» ütles üks Kangadžungli poemüüja, kes veel eile samal ajal hoones tööl oli. Kauneid kangaid täis tööruumid on tänaseks tundmatuseni muutunud. «Kõik on vingu täis, kõik ujub, kangas ujub, kõik kaup on rikutud,» kirjeldas ta ruumides valitsevat olukorda.

Kangadžungli töötaja Kersti aga ütles, et antud juhul on õhus palju rohkem küsimusi kui vastuseid. Tema sõnul on selgusetu, miks ei andnud tulekahjust teada turmafirma, vaid juhuslik mööduja. Just tema oli see inimene, kes eile õhtul poole kaheksa ajal poe sulges ja signalisatsiooni alla pani. Samuti tekitab tema sõnul päästetöötajate tegutsemine palju küsimusi. Tema ütluste järgi  läks päästetöötajate saabudes väga kaua aega, kuniks tulekahju lõpuks kustutama hakati. «Seisime vihma käes ja vaatasime, kuidas hoone põleb,» kirjeldas ta eelnenud öö košmaari. Kersti lisas, et päästjatel oli probleeme veesurvega.

Kustutustöid juhtinud Põhja päästekeskuse vanemoperatiivkorrapidaja Andres Mumma lükkas sellise väite aga ümber. «Meil oli küll alguses probleeme tulekahju asukohta ligipääsuga, kuid veesurvega ei olnud mitte mingisugust probleemi. Tallinnas on päästjate seisukohast vaadates väga super veevarustus,» lausus ta.

Mumma tõdes, et päästeameti varustus on heal tasemel ja tulekahju ajal ei tundnud päästjad puudust mitte millestki. «Varustust on meil viimastel aastatel piisavas koguses soetatud ja see on igati tasemel. Varustuse kaela ma ei ajaks mitte midagi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles