Tallinna kesklinnas põles tunde büroomaja, neli päästjat vajas abi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas Tartu maantee 35/Kunderi 8a oli täna öösel kahetiivalise büroohoone kolmandal korrusel intensiivne tulekahju, mis väljus vahepeal päästjate kontrolli alt, nii et valmistuti isegi kogu korruse mahapõlemiseks.

Tulekahjust teatas hädaabinumbrile 112 möödakäija 00.06. Teate saamise hetkel põles hoone juba lahtise leegiga, eelkõige kolmandal korrusel paiknev kangaladu.

Intensiivne põlemine jõudis ka hoone katusele, see lokaliseeriti kella 2 ajal. Hoone kustutamisega tegelesid kõik Tallinna päästeressursid. 

Kella 2.45 ajal lülitati büroo, tootmise ja laohoonete kompleksist välja elekter. Tule levikule piiri panemist raskendas hoone keeruline planeering, samuti kuumus ja suits.

Kella 3 ajal oli põlemine hoone kolmanda korruse laos väga intensiivne ja päästeameti teatel oli see siis väljunud kontrolli alt. Päästjad valmistusid isegi hoone kolmanda korruse täielikuks mahapõlemiseks, kuid üritatasid siiski takistada tulekahju levikut teistesse hoone osadesse ja teistele hoonetele.

Neli kesklinna päästjat, kes hoones sees kustutustöid tegid, vajasid pärast vingus ja suitsus töötamist meditsiinilist kontrolli. Neist kaks viidi kurnatuse ja vedelikupuuduse tõttu haiglasse meedikute järelevalve alla põhjalikumasse kontrolli.

Rohke kustutusvee ja ladustatud kangaste tõttu muutusid hoone vahelaed varisemisohtlikuks.

Tulekahju lokaliseeriti kell 5.45, kuid järelkustutustööd kestavad veel tunde.

Sõiduautodele on suletud Tartu maantee lõik Liivalaia ja Fr. R. Kreutzwaldi tänavate vahel suunaga kesklinna poole. Ühistranspordile on liiklemine võimaldatud.

Tulekahju tekkepõhjus on väljaselgitamisel.

Foto: Pm
Foto: Postimehe lugeja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles