Lugeja: nahaalsed autojuhid trügivad pimeduses kõnniteedele

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu maantee rekonstrueerimistööde käigus on pikal lõigul tänavavalgustus välja lülitatud. Kottpimedust kasutavad ära aga nahaalsed autojuhid, kes kõnniteedel sõidavad. Küsimusele, kas tänavavalgustuspostidele võiks leida mingi alternatiivi, ei olnud võimalik üheltki ametnikult vastust saada.

Murelik lugeja kirjutab:

«Sõitsin laupäeva õhtul mööda Pärnu maanteed kesklinnast välja viival kõnniteel ja päris ausalt oli väga kõhe sõita, sest nii pikal teelõigul oli tänavavalgustus välja lülitatud. Vist alates Reval Cafest.. Ei suutnud oma silmi uskuda, kui nägin, et kottpimedatel kõnniteedel sõidavad autod. Üks seisis kõnniteel nii, et polnud ruumi isegi rattaga auto ümbert mööda sõita. Kui kuidagi olin seisvast autost mööda sõitnud, sõitis teine auto mulle täistuledega vastu. Ma saan aru, et trammitee rekonstrueerimine on vajalik,  aga kas mitte ühtegi tänavavalgustusposti pole võimalik töös hoida? Kõnniteed on nagunii nagu kuumaastik ja iga tänavaauku peab pingsalt jälgima, et mitte üle pea käia. Nüüd tuleb välja, et lisaks tänavaaukudele tuleb jälgida, et kõnniteel auto alla ei jääks. Inimesed on nii nahaalid ja kasutavad ära, et tänavad on pimedad ja nende sigadusi pole näha. Kas saaks midagi ette võtta??»

Abilinnapea Arvo Sarapuu ütles, et trammitee rekonstrueerimine puudutab väga paljusid ameteid. «Kui kaevamiseks läheb, siis lõplik vastutus on tööde teostajal ja tellijal ehk siis Tallinna Linnatranspordi AS, kes peab hoolitsema selle eest, et kõik kooskõlastused oleks võetud,» kommenteeris Sarapuu, kes peaks lugeja küsimusele vastama.

Tallinna Linnatranspordi juhatuse esimees Enno Tamm ütles: «Liikluskorralduslikud muudatused ei ole tegelikult ei Tallinna Linnatranspordi AS-i ega ka Tallinna kommunaalameti pädevuses, vaid nende korraldamise markeerimise ja reguleerimisega tegeleb Tallinna transpordiamet.»

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo konstateeris, et tänavavalgustus on tõepoolest välja lülitatud, kui maste vahetatakse. «Meie küll ise tänavavalgustusega ei tegele, sellega tegeleb Tallinna kommunaalamet,» selgitas Harjo, kelle haldusalasse küsimus jääb.

Kommunaalameti esindajad on aga nelja päeva jooksul tabamatuks jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles